Στην Κρήτη η Κ. Νοτοπούλου για επαφές με φορείς του τουρισμού (Φωτο)

Το πρόγραμμα της επίσκεψής της στο νησί

Στην Κρήτη βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, στο πλαίσιο των επαφών με τοπικούς φορείς και εργαζόμενους για την επανεκκίνηση του Τουρισμού.

Αρχικά η Κ. Νοτοπούλου συναντήθηκε και συνομίλησε με φορείς του Τουρισμού στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ξενοδοχείο ASTORIA, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην Λότζια, όπου συνομίλησε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στον τουρισμό. Η κ. Νοτοπούλου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την υγειονομική κατάσταση στο Ηράκλειο όσον αφορά τον covid-19 καθώς και για την ετοιμότητα  των υπηρεσιών σε σχέση με  την τήρηση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. Συζητήθηκε επίσης ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα του τουρισμού. 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, παρευρέθηκε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Ακολούθησε συνάντηση με διοικήσεις σωματείων εργαζομένων στον Τουρισμό στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ το απόγευμα μετέβη στην Περιφέρεια Κρήτης όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη. Στο τραπέζι τέθηκαν η πορεία του τουρισμού στη δύσκολη συγκυρία λόγω Covid και η ενίσχυσή του, όπως και θέματα ανάπτυξης της Κρήτης και της οικονομίας του νησιού.

Η κα Νοτοπούπου ενημερώθηκε απο τον Περιφερειάρχη για την στρατηγική στήριξης της Περιφέρειας Κρήτης στον τουριστικό τομέα, την εξωστρέφεια, την προώθηση του τουρισμού, της γαστρονομίας, αλλά και για τα έργα ανάπτυξης. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και δράσεις τις Περιφέρειας στη δύσκολη συγκυρία της Πανδημίας στη στήριξη της Υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας, της τοπικής οικονομίας, κ.α

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική συμμαχία. 

Αύριο, Σάββατο, η κ. Νοτοπούλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μαζί με τοπικούς βουλευτές και στελέχη της Ν.Ε Ηρακλείου στην πόλη του Ηρακλείου όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και εργαζόμενους.

  • Στις 11.30 θα μεταβεί στην Χερσόνησο όπου θα συναντήσει τον Δήμαρχο κ.Σέγκο.
  • Στη συνέχεια,  θα συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στα Μάλια.

Την Δευτέρα 7/6 η Τομεάρχης Τουρισμού θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο.

  • Από τις 9.30-18.00 έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Φορείς του Τουρισμού του Ρεθύμνου.

Φωτογραφίες: imageonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί