Σ. Βαρδάκης: «Δικαίωση για 25 συμβασιούχους των Κοινωνικών Δομών Κρήτης»

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών της Περιφέρειας Κρήτης, κέρδισαν τη πρώτη «μάχη» και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου θα συνεχίσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των εργαζομένων, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου δήλωσε: 

«Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, πολύ σωστά αποφασίστηκε, ότι οι εργαζόμενοι τραπεζοκόμοι, καθαριστές/στριες, φύλακες, που συνέβαλαν τα μέγιστα όλο το προηγούμενο διάστημα, αξίζουν και πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους, καθώς οι δομές της Πρόνοιας Κρήτης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες.

Απομένει να δούμε αν το κατανοήσει και η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που έχει εμμονή στην ανάθεση των υπηρεσιών αυτών σε εργολάβους.

Οι δομές αυτές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, μεταξύ αυτών, στην εξυπηρέτηση ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας νοητικά ή κινητικά, που ζουν μόνοι τους, αλλά και γενικά ατόμων με αναπηρία.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ωστόσο εμμένει να αναθέσει τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε Ιδιώτες (εργολάβους), παρότι η εμπειρία έχει δείξει ότι οι απευθείας συμβάσεις των υπηρεσιών με τους εργαζόμενους γίνονται με διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης, είναι προς όφελος των εργαζομένων, με εγγυημένη αμοιβή, σταθερό ωράριο, καλύτερες αμοιβές και ασφαλιστικά εισφορές.

Μέσα από την υπ.’ αριθ. 6660/18.5.21 ερώτηση μου, προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ζήτησα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, καθώς επίσης να παύσει το σύστημα ανάθεσης έργων σε εργολάβους και να συνεχιστεί η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσω προκήρυξης διαγωνισμών με κριτήρια ΑΣΕΠ, προκειμένου οι συμβάσεις να γίνονται απευθείας μεταξύ εργαζομένων και φορέα.

Μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει αποδείξει έμπρακτα αυτό που διατυμπανίζει το τελευταίο διάστημα, ότι δρα υπέρ των εργαζομένων, αφού δεν έχει ανανεώσει  τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές Κρήτης. Αντιθέτως τους οδηγεί στις αίθουσες των δικαστηρίων για να βρουν το δίκιο τους. 

Κύριε Μητσοτάκη, καταλάβετε επιτέλους ότι από την αναλγησία της Κυβέρνησής σας, το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται και από το σύστημα που θέλετε να επαναφέρεται μόνοι ζημιωμένοι θα είναι πάλι οι εργαζόμενοι.» 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί