Μ. Θραψανιώτης από τη Σητεία για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη: «Υπονόμευση του συνδικαλισμού και του δικαιώματος της απεργίας»

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλη του κόμματος επισκέφτηκαν εργασιακούς χώρους και συνομίλησαν με εργαζόμενους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους στην Σητεία .

Σκοπός των επισκέψεων και των συναντήσεων με εργαζόμενους ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση για τις συνέπειες του εργασιακού νομοσχεδίου στις εργασιακές σχέσεις, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Λασιθίου.

Στην συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο ξενοδοχείο Ίτανος παρουσία μελών του κόμματος και πολιτών της Σητείας.

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο γραμματέας της νομαρχιακής  Γιώργος Καλλιντέρης αποδόμησαν ένα προς ένα τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου.

Οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στην μετατροπή του 8ώρου σε 10ωρα και 12ωρα, στις απλήρωτες υπερωρίες και τον συμψηφισμό τους με ρεπό, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την μετατροπή τους σε ατομικές, στην  απελευθέρωση των απολύσεων (ακόμα και των καταχρηστικών), στην υπονόμευση του συνδικαλισμού και του δικαιώματος της απεργίας, στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στην ψηφιακή κάρτα εργασίας και την απουσία ελέγχου για την υπερεργασία και στην τηλεργασία.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, ο κ. Μητσοτάκης με δημόσιες παρεμβάσεις του και καθημερινά ο κ. Χατζηδάκης δηλώνουν την πρόθεσή τους να θεσπίσουν την ατομική σύμβαση αλλά και να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

    Αντίστοιχες εξορμήσεις και συνεντεύξεις θα γίνουν και στις άλλες πόλεις του νομού, για την ενημέρωση των εργαζομένων: 

  • Στην Ιεράπετρα την Παρασκευή 4/6/2021 
  • και στον Άγιο Νικόλαο 7/6/2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί