Κάλεσμα Εργατικών Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα για την πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου

«Το αντεργατικό έκτρωμα δεν βελτιώνεται, ανατρέπεται! Να μην κατατεθεί!»

Κοινή ανακοίνωση εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σχετικά με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου

«Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση σε συνέχεια των κοινών  συσκέψεων, της μεγάλης πρωτομαγιάτικης απεργίας στις 6 Μάη και των πρόσφατων συλλαλητηρίων που οργανώσαμε στις 20 Μάη και 3 Ιούνη,  καλούμε σε κλιμάκωση με νέες κινητοποιήσεις και συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 10 Ιούνη. 

Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Οι απεργίες, η πλούσια δράση όλους αυτούς τους μήνες,  έχουν συμβάλει στην αποκάλυψη του περιεχόμενου του νομοσχεδίου, έχουν απαντηθεί τα δεκάδες ψέματα που ξεστομίζει καθημερινά η κυβέρνηση και ο υπουργός, για να το περάσουν χωρίς αντιδράσεις.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Oι εργαζόμενοι και τα σωματεία που μάχονται , θα προσπεράσουν τα ψέμματα και κάθε φωνή μέσα και έξω από το κίνημα που όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγε πως δεν «έβλεπε» κανένα νομοσχέδιο.

Θα προσπεράσουν όσους τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει και ότι το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το “βελτιώσουν” με τις παρεμβάσεις τους.

Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις. Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Απευθύνουμε κάλεσμα συγκρότησης ενός μαζικού απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κοινή δράση και πάλη εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Προετοιμάζουμε από σήμερα την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης για να μείνει αυτό το νομοσχέδιο στα χαρτιά! 

Να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο! Βγαίνουμε μπροστά με τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, στους χώρους υγείας και εκπαίδευσης. Με συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις, με περιοδείες και εξορμήσεις!

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! 

Παλεύουμε για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.
  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα. 
  • Στηρίζουμε την πρόταση εκατοντάδων σωματείων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

ΚΑΛΟΥΜΕ σε μαζικό απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 10 Ιούνη και συγκέντρωση 10.00 πμ στο Δημαρχείο.»

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΛΜΕ) ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί