«Γαλάζια» αγανάκτηση για τους… «πολιτικούς κρατούμενους»

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την «ολέθρια κυβερνητική πολιτική στο σωφρονιστικό σύστημα». Ο βουλευτής της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, διαστρέβλωσε δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνας Ελευθεριάδου, προσπαθώντας να ξεφύγει από το ασφυκτικό πρέσινγκ που δέχεται η κυβέρνηση για το μπαράζ απευθείας αναθέσεων της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής «πιάστηκε» από τον ισχυρισμό της κ. Ελευθεριάδου, για «πολιτικούς κρατούμενους» επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Άμεση ήταν η αντίδραση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ που επεσήμανε στον βουλευτή της ΝΔ ότι ως δικηγόρος γνωρίζει ότι η αναφορά ήταν σε κρατούμενους που έχουν κριθεί από τα πολιτικά δικαστήρια και όχι σε «πολιτικούς κρατούμενους».

Όπως είπε «υπάρχουν πολλοί κρατούμενοι οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτικοί, αυτοπροσδιορισμό τον οποίο δεν αποδέχεται ούτε η ίδια ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, σεβόμενοι, όμως, το δικαίωμα του καθενός να αυτοχαρακτηρίζεται».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, με αφορμή το περιστατικό στη Βουλή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σ. Ελευθεριάδου, μίλησε από το βήμα της Βουλής για “πολιτικούς κρατούμενους”. Η αναφορά αυτή είναι συκοφαντική για τη χώρα. Στην Ελλάδα πολιτικοί κρατούμενοι δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να μας πει λοιπόν ποιον εννοεί; Εννοεί μήπως τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο τόσο αγώνα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ας απαντήσει ευθέως. Κι ας μας πει και το κόμμα της αν συμφωνεί με την άποψή της. Η πολιτική ελαφρότητα, γίνεται επικίνδυνη όταν εκθέτει τη χώρα».

Λίγο νωρίτερα, στον βουλευτή της Ν.Δ. απάντησε και ο Χρήστος Σπίρτζης επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι επισημαίνοντας παράλληλα ότι «εάν κάποιον βαραίνει ότι υπήρχαν πολιτικοί κρατούμενοι είναι η παράταξη του Θάνου Πλεύρη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί