K. Αρβανίτης για την εγκύκλιο του Υπουργείου Μετανάστευσης: Αυταρχισμός στα όρια της Εκτροπής

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ/The Left & Μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ Κώστα Αρβανίτη, για την αποκάλυψη της ντροπιαστικής εγκυκλίου του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου:

Η σημερινή αποκάλυψη της ντροπιαστικής εγκυκλίου με την οποία περιορίζονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών συνιστά νέο ρεκόρ ντροπής, ακόμη και γι’ αυτήν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Δεν είναι μόνο ο αυταρχισμός και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αυτό το έχουμε συνηθίσει από αυτήν την Κυβέρνηση. 

Είναι η -χωρίς προσχήματα, πλέον- περιφρόνηση στο Κράτος Δικαίου, στην ίδια τη Δημοκρατία εν τέλει. 

Ο κατήφορος συνεχίζεται. Η χώρα – κοιτίδα της Δημοκρατίας μετατρέπεται σε Βαλκανικό παράρτημα του Βίσεγκραντ, σε νομικό φαρ-ουεστ, καταργώντας το δικαίωμα προστασίας του πολίτη, καθώς η δίκαια δίκη μπορεί να εξαρτάται από μαρτυρία που απαγορεύεται.

Ο θεσμικός κατήφορος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη λαμβάνει διαστάσεις εκτροπής και πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. 

Θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ηγεσίας στην ερώτηση που θα κατατεθεί από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Η Ελλάδα, σε πείσμα του κυρίου Μητσοτάκη θα παραμείνει Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, θα παραμείνει Σύγχρονο Κράτος Δικαίου.

Δείτε επίσης: Πρωτοφανής εγκύκλιος: Απειλούν τους υπαλλήλους υπουργείων με πειθαρχικές διώξεις αν καταθέσουν ενάντια στο δημόσιο

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “K. Αρβανίτης για την εγκύκλιο του Υπουργείου Μετανάστευσης: Αυταρχισμός στα όρια της Εκτροπής”

  1. Άουσβιτς στα Καμίνια

    Το τι ακριβώς σημαίνει φασισμός το έζησα στις υπηρεσίες μετανάστευσης και ασύλου εδώ, στην πόλη μου. Ήταν σαν να ήμουν χαρακτήρας από τα βιβλία της Άλκης Ζέη που διάβαζα σαν παιδί. Τέτοιοι άνθρωποι, που για μια μικρή εκδίκηση καταστρέφουν οικογένειες, δεν αξίζουν να ζουν ανάμεσά μας. Η θέση τους είναι στη φυλακή, αλλά εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι έχουν να κάνουν με ευάλωτους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί