Ανεστάλη η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Την είσοδο του επιβατηγού πλοίου «blue star delos» απέκλεισαν το πρωί μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η οποία διαμαρτυρήθηκε για το εργασιακό νομοσχέδιο αψηφώντας την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία της στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Στη συνέχεια όμως προχώρησε σε μετατροπή της απεργιακής κινητοποίησης σε στάση εργασίας έως τις 9:00, οπότε τα επιβατηγά οχηματαγωγά θα αποπλεύσουν κανονικά από το λιμάνι του Πειραιά.

Επιβάτες που ήθελαν να κάνουν το δρομολόγιο Θήρα – Πάρο – Νάξο ήταν συγκεντρωμένοι από νωρίς στο λιμάνι, όπου σωματεία και συλλογικότητες άνοιξαν πανό.

«Όχι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο», «Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά μας δικαιώματα», «Κυβέρνηση και εφοπλιστές επιχειρούν κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων», «Η εφοπλιστική τρομοκρατία και η κυβερνητική καταστολή δεν θα περάσουν», «Σύγκρουση και ρήξη με τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης-κεφαλαίου-Ε.Ε.» γράφουν μεταξύ άλλων.

Το πρωτοδικείο Πειραιά, εκδικάζοντας προσφυγή που είχαν καταθέσει οι ακτοπλόοι (ΣΕΕΝ), έκρινε χθες παράνομη αλλά όχι καταχρηστική την απεργία της ΠΕΝΕΝ, που δεν την μετέφερε στις 10 Ιουνίου, όπως τα άλλα 12 ναυτεργατικά σωματεία συντασσόμενα με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ.

Ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί