ΕΛ.ΑΣ.: Αυτός είναι ο 44χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης στη Λιβαδειά

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 44χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης, στη Λιβαδειά. Είχε προηγηθεί σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας. Ο 44χρονος συνελήφθη στις 28 Μαΐου με βάση ένταλμα σύλληψης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Πρόκειται για τον Σωτήριο ΣΚΑΜΑΓΚΗ του Λάμπρου και της Νίνας, γεννηθέντα την 20-04-1977, στην Αιτωλοακαρνανία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610 – 88888 και 22610 – 88850, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τι κατήγγειλε η ανήλικη

Η καταγγελία της 15χρονης αναφέρει ότι ο 44χρονος την προσέγγισε μέσω instagram και την έπεισε ότι μπορεί να την μεταφέρει με ασφάλεια σε φιλικό της πρόσωπο, στον Βόλο. Έδωσε ραντεβού με την μαθήτρια έξω από το σχολείο της και ξεκίνησαν τη διαδρομή για τον Βόλο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, όταν έφτασαν στην Τιθορέα, ο 44χρονος καταγγέλλεται ότι με τη χρήση σωματικής και λεκτικής βίας βίασε την ανήλικη, απειλώντας την να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανέναν. Η 15χρονη, όταν συνάντησε το φιλικό της πρόσωπο στον Βόλο, δεν του εκμυστηρεύτηκε τι είχε συμβεί, παρά μόνο ότι φοβάται να επιστρέψει στη Λιβαδειά με τον 44χρονο. Όταν οι γονείς του κοριτσιού έμαθαν τι έχει συμβεί, κατήγγειλαν τον 44χρονο στις αστυνομικές αρχές και η ανακρίτρια Λιβαδειάς διέταξε τη σύλληψή του.

Κρίθηκε προφυλακιστέος – Έκανε λόγο για “ερωτική συνεύρεση”

Την Τρίτη 1 Ιουνίου, ο 44χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας. Σύμφωνα με το tvstar.gr, ο ίδιος δεν αποδέχεται την κατηγορία του βιασμού και μιλά για ερωτική συνεύρεση, ως αντάλλαγμα για την μεταφορά της ανήλικης σε φιλικό της πρόσωπο στο Βόλο. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του φερόμενου δράστη, ο 44χρονος συνομιλούσε για περίπου 10 μήνες μέσω του instagram, με την 15χρονη που του είχε συστηθεί ως 18χρονη, σε λογαριασμό που έφερε το όνομα της μητέρας της. Προκειμένου μάλιστα να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ζήτησε από τις δικαστικές αρχές την άρση του απορρήτου των συνομιλιών με το θύμα αλλά σύμφωνα με τον δικηγόρο του, οι λογαριασμοί είχαν μπλοκαριστεί από την πλευρά του θύματος. Ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού της ανήλικης έχει καταδικαστεί για παρόμοιο αδίκημα και στο παρελθόν έχοντας ασκήσει έφεση η οποία δεν έχει δικαστεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί