Δήμος Ηρακλείου: 4 παρατάξεις κατά του κλεισίματος του κέντρου, λόγω των έργων, ενώ ξεκινά το λιανεμπόριο

Την αναστολή έναρξης των εργασιών για το έργο της ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου συζητηθεί άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς το έργο ξεκινά και πάλι με την έναρξη της λειτουργίας της αγοράς, που τόσο έχει υποφέρει το τελευταίο διάστημα, ζητούν 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο. Το αίτημα διατυπώνουν οι παρατάξεις:

‘ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5’ με επικεφαλής τον Γ. Κουράκη,
‘ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ‘, με επικεφαλής τον Η. Λυγερό,
“ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ”, με επικεφαλής τον Ε. Κουκιαδάκη,
‘ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ’, με επικεφαλής τον Π. Ινιωτάκη.

Οι παρατάξεις εκπροσωπούν την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ Ηρακλείου.

Στο κείμενο αναφέρονται:

Προς : Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη  Πασπάτη 

Κοινοποίηση:  Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό /Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα :«Έκτακτη  σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επανέναρξη των έργων στο κέντρο της πόλης»

Κ. Πρόεδρε ,

Με ιδιαίτερη έκπληξη και προβληματισμό, παρακολουθούμε την αδιάλλακτη στάση  της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες , του ιστορικού κέντρου της πόλης μας, σε σχέση με την επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου « Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού ».

Μολονότι ένα τόσο μεγάλο έργο θα έδινε αξία και ανάπτυξη στο ιστορικό κέντρο, έμεινε ξεχασμένο (ξεκίνησε  τον Ιανουάριο  2018)  από τη Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται τώρα…και με τρόπο αδιάλλακτο,  να το επανεκκινήσει, σε μια χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η αντοχή για την    επιβίωση των επαγγελματιών της πόλης μας και όχι μόνο.

Βασικός στόχος και επιδίωξη μας για το συγκεκριμένο έργο, από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης επί των οδών Δικαιοσύνης και Ίδης, ήταν να γίνει εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπεται στη μελέτη, η εκτέλεση του, σύμφωνα με το πνεύμα αλλά και την ουσία της τέχνης και της επιστήμης. Παρόλες τις αστοχίες και τις λάθος επιλογές της Δημοτικής Αρχής που ήδη έχουν στοιχίσει σε ποιότητα και σε χρόνο , στηρίξαμε και στηρίζουμε την ολοκλήρωση του έργου , προς όφελος της κοινωνίας και της πόλης.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, αυτό που θα πρέπει να μας διακρίνει  όλους, και φυσικά την δημοτική αρχή, είναι η  ενσυναίσθηση, η ευαισθησία, στα  αιτήματα των συμπολιτών μας, κατανοώντας το περιβάλλον στο οποίο δρούμε,   γιατί εκείνο που έχει σημασία είναι αφενός η παραγωγή έργου, αφετέρου δε, η ανάγκη να παραμείνουμε όρθιοι όλοι και μετά το πέρας της πανδημίας.

 Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο για όλους μας , αυτό που θα πρέπει να μας διακρίνει  όλους, είναι ευαισθησία και κατανόηση προς τα αιτήματα των συμπολιτών μας , γιατί αυτό που έχει σημασία σήμερα  είναι η παραγωγή έργου αλλά κυρίως να παραμείνουμε όρθιοι όλοι και μετά το πέρας της πανδημίας .

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την έκτακτη  σύγκληση του Δ.Σ, για να συζητηθεί το θέμα και να ανακληθεί  επί τρίμηνο τουλάχιστον η επανέναρξη των εργασιών στο Ιστορικό κέντρο, έτσι ώστε και το έργο να γίνει όπως απαιτούμε φορείς και κοινωνία, αλλά και οι έμποροι του κέντρου της πόλης μας να επιβιώσουν.

Οι  Δημοτικές  Παρατάξεις

«Ηράκλειο 3.7.5»

«Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες»

«Συνεργασία για το Ηράκλειο»

«Συν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί