ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ο πολιτισμός στα Χανιά και πάλι θύμα της κακής κυβερνητικής διαχείρισης

Ανακοίνωση από τη Θεματική Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων:

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την περασμένη Παρασκευή έκρουσε το καμπανάκι για τα Χανιά λόγω ραγδαίας αύξησης των ενεργών κρουσμάτων, ανήμερα του ανοίγματος για θεάματα και ακροάματα μετά από 9 μήνες λουκέτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων θυμίζει ότι ο νομός Χανίων ήταν ο πρώτος για τον οποίο η κυβέρνηση επιφύλαξε λουκέτο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις 25 Αυγούστου 2020. Τώρα ο υφυπουργός μάς λέει ότι τα Χανιά κινδυνεύουν ξανά.

Βρίσκονται δηλαδή μετέωρες παραστάσεις και συναυλίες που δουλεύτηκαν εν αναμονή του ανοίγματος του πολιτισμού.  Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο χώρο της τέχνης, που ανέμεναν να εργαστούν επιτέλους, αποδεικνύονται και πάλι τελευταίοι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Βρίσκονται ξανά με τον πέλεκυν της απαγόρευσης να επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια αυτών και των οικογενειών τους.

Την ίδια στιγμή που η ατομική ευθύνη υπερυψώνεται, η κρατική ευθύνη παραμένει άφαντη. Τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση επέλεξε, κόντρα σε γνωμοδοτήσεις ειδικών και προειδοποιήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το λεγόμενο σταδιακό άνοιγμα, παραμένουν εδώ και εβδομάδες χωρίς καμία περιφρούρηση. Η απουσία οποιουδήποτε συμβολικού ελέγχου δίνει το κυβερνητικό σήμα της ανεμελιάς και καθιστά κενό γράμμα τις εξαγγελίες που στην πράξη η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει. Από την ακραία αστυνομική βία στην παντελή απουσία υπάρχει μια τεράστια απόσταση, την οποία η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να καλύψει.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων διαπιστώνει ότι το καμπανάκι του κύματος αγανάκτησης για την επικίνδυνα ανέμελη κυβέρνηση δυναμώνει. Οι άνθρωποι του Πολιτισμού δε θα γίνουν βολικά θύματα της κυβερνητικής προπαγάνδας και της επιλεκτικής παρουσίασης της κοινωνικής πραγματικότητας. Ενωμένοι θα υπερασπιστούν τη δημόσια υγεία, την ασφαλή εργασία για όλους, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την απρόσκοπτη πρόσβαση στον πολιτισμό. Θα υπερασπιστούν το μέλλον τους. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί