Παραιτήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ο Π. Λασκαρίδης, δέκα μέρες μετά τις δηλώσεις του

Περίπου δέκα ημέρες μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του σε ντοκιμαντέρ και αφού υπήρξε αντίδραση και άδειασμα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ο Πάνος Λασκαρίδης, με επιστολή του ανακοινώνει την παραίτησή του από το προεδρείο και την αποχώρησή του από την Ένωση.

Δείτε ακόμη: Μπαράζ αντιδράσεων για τις προκλητικές δηλώσεις εφοπλιστή – Αφωνία από την κυβέρνηση

Τι σημαίνει όταν ένας εφοπλιστής αφοδεύει επί του πρωθυπουργού

Ο Πάνος Λασκαρίδης στο κείμενο παραίτησής του επιμένει να κάνει λόγο για «ελεεινή δημοσιογραφία», αλλά και προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα και «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».

Απολογείται, όπως αναφέρει, μόνο σε συναδέλφους του «που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία», αλλά ασκεί κριτική και στην ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία είχε πάρει αποστάσεις από τις αθυρόστομες δηλώσεις του.

Η επιστολή

Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση.

Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης «αξιοπιστίας».

Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από «δημοσιογράφους») τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε – όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον Κύριο Πρωθυπουργό και στον Κύριο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία, θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας, μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί