Ομόφωνα ένοχος ο 44χρονος για το φονικό στη Νεάπολη

Ομόφωνα ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 44χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη, στις Κουρούνες Λασιθίου τον Φεβρουάριο του 2020.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για τον θάνατου του 73χρονου ενώ πρότεινε την ενοχή για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του γιου του θύματος και τον γαμπρό του καθώς επίσης και ενοχή για παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.

Το φονικό σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020 όταν ο δράστης μετέβη στο σπίτι της οικογένειας με την οποία είχε κτηματικές διαφορές, στον οικισμό Περάμπελα και αφού πρώτα λογομάχησε με την κόρη του θύματος στη συνέχεια πυροβόλησε εις βάρος του 45χρονου αδελφού της και κατόπιν εις βάρος του 73χρονου πατέρα τους. Ο 73χρονος έπεσε επί τόπου νεκρός ενώ ο γιος του τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά. Από τις σφαίρες του δράστη τραυματίστηκε ελαφρά και ο γαμπρός του θύματος, 52 ετών.

Σημειώνεται ότι ο δράστης μετά το φονικό είχε εξαφανιστεί και παρέμεινε κρυμμένος για δύο ημέρες, έως ότου παραδοθεί. Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο με την στιγμή των πυροβολισμών το οποίο ο δικηγόρος του θύματος παρέδωσε στην ανακρίτρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί