Απολογήθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου για το πολυτελές ακίνητο στη Σύρο

Το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για των πώληση του περιβόητου ακινήτου στη Σύρο πέρασε σήμερα ο πρώην υπουργός επί σειρά ετών σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων ενώ σε γραπτή του δήλωση έκανε λόγο για «νομικά ανυπόστατη δίωξη» η οποία έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία δηλαδή κατέφυγε στο επιχείρημα που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα όταν βρίσκονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη, ότι δήθεν διώκονται πολιτικά.

 «Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «νομικά ανυπόστατη». Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο  πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση,  ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία» ανέφερε μεταξύ άλλων στη γραπτή του δήλωση.

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.

Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα.  Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο  ο Γ. Παπαντωνίου είχε κληθεί σε συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού και τη δωροδοκία ύψους 2,437 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε από την THALES NEDERLAND B.V.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί