Θραψανιώτης: Απαράδεκτη η κατάργηση επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης μαζί με την πλειονότητα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συνυπέγραψε ερώτηση που κατατέθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας του κόμματος Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη και  αφορά την αιφνιδιαστική απόφαση περιορισμού του δικαιώματος των μαθητών να επιλέγουν τη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση καταργεί τη λειτουργία μεικτών παράλληλων τμημάτων (γαλλικών και γερμανικών) και ουσιαστικά συναρτά τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Σαν στόχο έχει την περαιτέρω μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, τις απολύσεις αναπληρωτών ξένων γλωσσών και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους μαθητές στα ιδιωτικά φροντιστήρια. Είναι ακόμα μια προσπάθεια υποβάθμισης του Δημόσιου Σχολείου, σε συνέχεια των πολιτικών αυτής της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητούν από την Υπουργό Παιδείας την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου, προκειμένου να  διασφαλιστεί  πως θα συνεχίζουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων να επιλέγουν ελεύθερα τη  δεύτερη ξένη γλώσσα της αρεσκείας τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί