ΣΥΡΙΖΑ: Τα δεδομένα που καταρρίπτουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία εικόνας ευφορίας στην οικονομία

Κατάρρευση της οικονομίας και περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών

Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν μπορεί να κρύψει τα πραγματικά στοιχεία που καταδεικνύουν την κατάρρευση της οικονομίας και την περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών.

Το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε στοιχεία έτσι όπως παρουσιάζονται στις οικονομικές ειδήσεις που παρουσιάζονται από ΜΜΕ που μόνο φίλο-αντιπολιτευτικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και συγκεκριμένα:

– «Προϋπολογισμός: Στα 6,2 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα τετραμήνου – Μείωση 3% στα έσοδα” (Ναυτεμπορική, 25.5.2021) όπου υπογραμμίζεται η κατάρρευση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού με μείωση των δημοσίων εσόδων και παράλληλη εκτόξευση του πρωτογενούς ελλείμματος τετραμήνου στα 6.2 δισ. ευρώ, πολύ πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού (Σχετικό το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού Απριλίου 2021 της 25.5.2021)

– «Πτωχεύσεις στην Ελλάδα: Αύξηση κατά 20% φέτος αναμένει η ΕΚΤ» (Η Καθημερινή, 21.5.2021) στο οποίο παρουσιάζεται το πόρισμα της έκθεσης για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ΕΚΤ, σύμφωνα με την οποία αναμένεται αύξηση των εταιρικών πτωχεύσεων το 2021 στην Ελλάδα κατά 20%.

– «ΕΚΤ: Οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία στον επίλογο της πανδημίας”  (Capital.gr, 20.5.2021) το οποίο αναφέρεται στους κινδύνους της ελληνικής οικονομίας βασιζόμενο στα στοιχεία της έκθεσης της ΕΚΤ, αναδεικνύοντας επιπλέον ότι η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ε.Ε. (σχεδόν δεκαπλάσιο).https://2630370a83897187dc8eeaae5ef6a305.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

– «Χωρίς ανταπόκριση οι ρυθμίσεις οφειλών προς Ταμεία” (Euro2day.gr, 21.5.2021) όπου αποκαλύπτεται η κατάρρευση των ρυθμίσεων οφειλών προς τα Ταμεία. Σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2021, τα χρέη προς τα Ταμεία αυξήθηκαν το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος 2021 κατά 234 εκατ. ευρώ, εκτοξεύοντας τις συνολικές οφειλές προς τον ΕΦΚΑ στα 37,754 δισ. ευρώ.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη για την οικονομία και την κοινωνία. Το γεγονός αυτό δεν το αποδεικνύουν μόνο οι αριθμοί και τα δημοσιεύματα, αλλά το καταμαρτυρούν κατά χιλιάδες οι πολίτες αυτής της χώρας, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια:

α) Διαψεύδει τα παρατιθέμενα (στα παραπάνω δημοσιεύματα) στοιχεία ;

β) Έχει δρομολογήσει λύσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, από την εν γενεί κυβερνητική οικονομική πολιτική και τη διαχείριση της πανδημίας;

γ) Έχει ξεκινήσει διάλογο με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί την ελληνική οικονομία;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί