Στις καλένδες η ενίσχυση της Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου

Απαντήθηκε η ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε καταθέσει από τις 12.4.2021 ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης σχετικά με την υποστελέχωση του τοπικού καταστήματος της Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου. Στην ερώτηση τονίζονταν η ανάγκη άμεσης κάλυψης των θέσεων προσωπικού, η έλλειψη των οποίων δυσχεραίνει το έργο της υπηρεσίας και προκαλεί τη δικαιολογημένη δυσφορία των συμπολιτών μας.  

Η απάντηση του Υπουργείου  ότι “προβλέπεται να ενισχυθεί η Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου με υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ και ΔΕ”, συνιστά ομολογία της υποστελέχωσης της υπηρεσίας, ενώ το πώς αυτή θα γίνει, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Από τη μία σημειώνονται γενικώς και αορίστως ως εν εξελίξει εγκεκριμένες δράσεις στελέχωσης της, χωρίς συγκεκριμένα μέτρα, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόμαστε στη μέση της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης.  Από την άλλη ως δεξαμενή προσλήψεων αναφέρεται η Προκήρυξή 1Γ/2017(ΦΕΚ 40/01.12.2017) του Α.Σ.Ε.Π, μιας προκήρυξης που εκδόθηκε το 2017 και τα αποτελέσματα της έχουν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2019… 

Τελικά οι γαλάζιοι κυβερνώντες όταν μιλάνε για επιτελικό κράτος, δεν εννοούν  το αποτελεσματικό κράτος, αλλά ένα κράτος ημετέρων. Αυτό, άλλωστε, μαρτυρούν και οι πρόσφατες φωτογραφικές διατάξεις στο νόμο για τον Α.Σ.Ε.Π. Ο  διορισμός προσωπικού φίλου του Υπουργού Εσωτερικών ως επικεφαλής, μας υπενθυμίζει τις επιδιώξεις της κυβέρνησης όχι για την ομαλή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά την απόπειρα καθολικού ελέγχου τους. Την υιοθέτηση πρακτικών, που αντί να διασφαλίζουν την αξιοκρατία, την απαξιώνουν θυμίζοντάς μας, ρουσφετολογικές διατάξεις άλλων εποχών. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί