«Ο κ. Αυγενάκης παρεμβαίνει εμμονικά στα ζητήματα αρχαιρεσιών Αθλητικών Ομοσπονδιών»

“Με τρόπο ανοίκειο παρεμβαίνει και προσπαθεί να χειραγωγήσει τις εκλογές”

Επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, για τις παρεμβάσεις του κ. Αυγενάκη στις εκλογές της ΕΟΚ, επειδή «ο αρεστός του δεν φαίνεται να έχει το προβάδισμα».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κατρίνη στη Βουλή.

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αρέσκεται να επιδίδεται σε μια σειρά παραθεσμικών παρεμβάσεων σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Τελευταίο περιστατικό είναι η εμμονή του κ. Αυγενάκη, ο οποίος έχει δείξει πρωτοφανή ζήλο και στην αίθουσα και εκτός αίθουσας, να παρέμβει στα ζητήματα αρχαιρεσιών αθλητικών ομοσπονδιών, βεβαίως όποιον φέρεται ότι υποστηρίζει αν χάνει ο ένας μετά τον άλλο.

Παρόλα αυτά ο κ, Αυγενάκης συνεχίζει την ίδια τακτική, με τελευταίο περιστατικό την προσπάθεια του να παρέμβει και να ακυρώσει τις εκλογές στην Ομοσπονδία μπάσκετ, με διάφορες δικαιολογίες.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει εμμέσως και αποφάσεις δικαστηρίων, ότι παρασύρθηκαν, ότι δεν έλαβαν τα πραγματικά δεδομένα, μετά να επικαλεστεί λόγους δημόσιας υγείας για να απαγορεύσει τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή γιατί πιθανόν, δεν ξέρω, ο αρεστός του δεν φαίνεται να έχει το προβάδισμα.

Και τώρα μαθαίνουμε, αυτή τη στιγμή, ότι γίνεται σύσκεψη στη ΓΑΔΑ για λόγους δημόσιας τάξης να μην πάνε οι εκλέκτορες την Κυριακή να ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΟΚ.

Αυτό είναι μια πρωτοφανής αντίληψη και τακτική και θα πρέπει η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι θα γίνουν κανονικά οι εκλογές, να βάλει στη θέση του τον κ. Αυγενάκη ο οποίος πραγματικά με τρόπο ανοίκειο παρεμβαίνει και προσπαθεί να χειραγωγήσει όλες αυτές τις διαδικασίες και βεβαίως να μην χρησιμοποιήσει διατάξεις δήθεν για διατάραξη της κοινής ησυχίας ή για αποφυγή επεισοδίων, που θα γίνουν, αν είναι δυνατόν, σε αρχαιρεσίες αθλητικής Ομοσπονδίας, έτσι ώστε να αποτρέψει αυτό, το αποτέλεσμα που φαίνεται ότι δεν θα είναι θετικό.

Εδώ λοιπόν, θα πρέπει όλη αυτή η παραθεσμική λειτουργία να λάβει τέλος και θα πρέπει η κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα να τοποθετηθεί ευθέως και όχι να τα μεταφέρει είτε στα ζητήματα πανδημίας, είτε σε ζητήματα δημόσιας τάξης, για να κάνει ένα πραγματικό πραξικόπημα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί