Εγκρίθηκε στη Βρετανία η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της Βρετανίας ενέκρινε την επείγουσα χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson, το οποίο θα προστεθεί στα εμβόλια των Astra-Zeneca, Pfizer και Moderna που ήδη χορηγούνται για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού.

Το εμβόλιο που ανάπτυξε η θυγατρική της Johnson&Johnson, Janssen, έχει αποτελεσματικότητα της τάξης του 67% έναντι μέτριας ή σοβαρής νόσησης από την ασθένεια COVID-19, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να προλάβει την εισαγωγή στο νοσοκομείο και τον θάνατο από κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, τόνισε ότι με ένα ακόμη εμβόλιο στο οπλοστάσιο των υγειονομικών αρχών, θα δοθεί περαιτέρω ώθηση στο «επιτυχές εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, που έχει ήδη σώσει 13.000 ζωές». Και κάλεσε όσους πολίτες δικαιούνται να εμβολιαστούν και δεν το έχουν κάνει, να σπεύσουν, για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι γύρω τους.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson&Johnson, ώστε να χορηγηθεί σε όσους πολίτες θα αντιμετώπιζαν δυσκολία να εντοπιστούν για να κάνουν ένα εμβόλιο που απαιτεί δύο δόσεις. Η βρετανική ρυθμιστική αρχή καθυστέρησε να εγκρίνει το εμβόλιο της Johnson&Johnson, καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι ότι συνδέεται με το σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί θρομβώσεις. Οι θρομβώσεις αυτές είναι αντίστοιχες με αυτές που παρουσιάστηκαν σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στις ΗΠΑ, τον Απρίλιο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων ερεύνησε οκτώ περιστατικά θρομβώσεων σε σύνολο επτά εκατομμυρίων εμβολιασθέντων με το σκεύασμα της Johnson&Johnson, εκ των οποίων ο ένας έχασε τη ζωή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί