Σοκάρει ο θάνατος της 11χρονης Ιωάννας στην Κρήτη – Τι συνέβη το 2019; – Που επικεντρώνονται οι έρευνες

Βίντεο δείχνει την τελευταία βόλτα του κοριτσιού – Η ανακοίνωση από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η 11χρονη, που ζούσε μαζί με την μητέρα της στην Παρηγοριά Χανίων, βρέθηκε νεκρή μετά από ώρες αναζητήσεων. Το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε στα βράχια, δίπλα στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων…

Δείτε επίσης: Κρήτη: Συναγερμός για την εξαφάνιση μικρού κοριτσιού

Κρήτη: Νεκρό το 11χρονο κορίτσι που είχε χαθεί

«Έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια για τον θάνατο της μικρής Ιωάννας»

Η μικρούλα είχε φύγει από το σπίτι της από το προηγούμενο βράδυ. Δεν επέστρεψε σπίτι, δεν πήγε σχολείο και η αγωνία για την τύχη της είχε χτυπήσει «κόκκινο».

Η οικογένειά της δήλωσε την εξαφάνιση και δυστυχώς, λίγες ώρες αργότερα, οι έρευνες είχαν την πιο τραγική κατάληξη. Αυτό είναι το σημείο που γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας:

ΦΩΤΟ ZARPANEWS

Το παιδί φαίνεται ότι βρήκε το θάνατο, πέφτοντας στα βράχια από μεγάλο ύψος.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Με το ενδεχόμενο της δολοφονίας να έχει αποκλειστεί, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, έχουν επικεντρωθεί τώρα σε δύο σενάρια:

Είτε να πρόκειται για δυστύχημα είτε να πρόκειται για αυτοχειρία, το παιδί δηλαδή να έπεσε εσκεμμένα από τα βράχια, θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας είπε ότι πριν φύγει το παιδί από το σπίτι, είχε καβγαδίσει με την μητέρα του…

Αποκλείστηκε εγκληματική ενέργεια

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λυμπινάκης, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο του zarpanews.gr:

Αυτοκτόνησε η 11χρονη;

Δυστυχώς, φαίνεται πως η 11χρονη Ιωάννα παίρνει μαζί της ένα μεγάλο μυστικό, που ίσως οφείλουν να ψάξουν να βρουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, κυρίως οι κοινωνικές.

Κι αυτό γιατί οφείλουν να ερευνήσουν το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε το μικρό κορίτσι και τι πιθανώς να “συγκέντρωνε” μέσα του για να φτάσει να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο.

Η μικρή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών… Ίσως βίωνε διάφορες καταστάσεις σπίτι της.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων, Μαίρη Χελιουδάκη, αναφέρει στο Parakritika.gr ότι ο σύλλογος είχε βοηθήσει την οικογένεια, που ζούσε φτωχικά, βάζοντας πετρέλαιο για την θέρμανσή τους.

Γείτονες της οικογένειας λένε ότι αντιμετώπιζε τα δικά της προβλήματα επιβίωσης και όχι μόνο, όχι όμως σε σημείο τέτοιο ώστε να φτάσει το 11χρονο αγγελούδι να κόψει το νήμα της ζωής του.

Τι συνέβη τελικά και οδηγήθηκε στο θάνατο η Ιωάννα;

Το περιστατικό του 2019

18 Οκτωβρίου 2019… Πατέρας επιτίθεται σε δασκάλα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Είναι ο πατέρας της 11χρονης Ιωάννας!

Ο 38χρονος τότε πατέρας πήγε στο σχολείο για να πάρει το παιδί του, την ώρα που σχολούσε. Είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και η δικαστική απόφαση δεν του επέτρεπε να παραλάβει το παιδί τις συγκεκριμένες ώρες.

Ο πατέρας έρχεται σε διένεξη με την εκπαιδευτικό… Αγρίεψε απότομα, τόσο πολύ που δεν προλάβαμε ούτε καν να αντιδράσουμε. Ήμασταν οι περισσότερες γυναίκες με μικρά παιδιά και δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Την έδειρε πολύ άγρια. Την χτυπούσε στο πρόσωπο, στη μύτη, στα μάτια, στο κεφάλι. Μετά την έπιασε από τα μαλλιά και την έσερνε για κάποια μέτρα. Την έριξε κάτω. Αυτή φώναζε, ούρλιαζε, ζητούσε βοήθεια και αυτός συνέχιζε να την χτυπάει με τα χέρια του και με τα πόδια του”!, αναφέρει η εν διαστάσει σύζυγός του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι τα 2,5 -τότε- χρόνια σε διάσταση με τον σύζυγό της είναι τα πιο “μαρτυρικά” που έχει περάσει και πως παρά τις μηνύσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα, ο άνθρωπος αυτός είναι ελεύθερος και το ίδιο βράδυ, πηγαίνει και πάλι στο σπίτι της και ενοχλεί την ίδια και τα παιδιά…

Στις 21 Οκτωβρίου, με την διαδικασία του αυτοφώρου, ο 38χρονος καταδικάζεται σε 4ετή ποινή κάθειρξης. Σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με αναστολή. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τη δασκάλα όσο και από την πρώην σύζυγο του, ρίχνοντας την ευθύνη των πράξεών του στο αλκοόλ. Αφέθηκε ελεύθερος…


Το ερώτημα… αμείλικτο! Από εκείνο το περιστατικό έγινε κάτι; Από το Εφετείο και μετά υπήρξε κάποια μέριμνα; Ασχολήθηκε κανείς με την κατάσταση της οικογένειας; Δόθηκε η απαραίτητη προσοχή; Πως αντιμετωπίστηκε από τις κοινωνικές υπηρεσίες;

Πιθανώς, η πίεση στο 11χρονο κορίτσι, να το ώθησε στο απονενοημένο διάβημα. Άλλα δύο παιδιά μένουν πίσω… Ας τους δοθεί η δέουσα σημασία!

Όπως επίσης και άλλα λογικά ερωτήματα που προκύπτουν… Πως το μόλις 11 ετών παιδί πήγε μόνο του βόλτα στις 8, λίγο πριν βραδιάσει; Γιατί δεν δηλώθηκε η εξαφάνιση της μικρής, αφού έβλεπαν σπίτι της ότι δεν επέστρεφε και έπεφτε η νύχτα, παρά το έκαναν την επόμενη ημέρα;

Ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Ανακοίνωση εξέδωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο το απόγευμα της Τατάρτης, λίγη ώρα πριν αποκαλυφθεί το τραγικό περιστατικό, είχε εκδώσει Amber Alert για την εξαφάνισή της.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με μεγάλη θλίψη σας ενημερώνουμε ότι η 11χρονη Ιωάννα βρέθηκε νεκρή.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους της.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι στη διάθεση όλων για να στηρίξει τους δικούς της ανθρώπους.

Παρακάτω θα βρείτε το χρονικό της εξαφάνισης, με την ευχή να μην υπάρξει άλλο παιδί με αυτό το τραγικό τέλος.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

25/5/2021 και ώρα 8:00μ.μ. η 11χρονη έφυγε για βόλτα από το σπίτι της

Δεν επέστρεψε. Η μητέρα της, την αναζήτησε.

26/5/2021 και ώρα πρωινή η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

12:00μ.μ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με το Τμήμα Αναζητήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης της Ομάδας Θανάσης Μακρής για την αναζήτηση του παιδιού στην περιοχή.

Από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούμε στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.

Κατόπιν δικής μας παρέμβασης υπήρξε επικοινωνία του Τμήματος Αναζητήσεων με τον Εισαγγελέα Χανίων και συνάντηση του Εισαγγελέα με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Η συνάντηση διήρκησε πολύ.

16:00μ.μ. Λάβαμε την προφορική έγκριση για την ενεργοποίηση του Amber Alert.

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης του Amber.

16:45 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από δημοσίευμα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

17:45 Η μητέρα ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

18:00 Κοινωνικός Λειτουργός του Χαμόγελου βρίσκεται στην διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και στα άλλα δύο παιδιά της.

Η τελευταία βόλτα της μικρής Ιωάννας λίγο πριν βρεθεί νεκρή

Στο βίντεο που εξασφάλισε το zarpanews.gr, το μικρό κορίτσι φαίνεται να περπατάει μόνο του στον δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους και καταγράφεται από κάμερες ασφαλείας επιχείρησης που βρίσκεται στην περιοχή.

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 20:00 της Τρίτης  και το κορίτσι κρατάει μια τσάντα σουπερμάρκετ.

Δείτε τα βίντεο:

Με πληροφορίες από Parakritika.gr, zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Σοκάρει ο θάνατος της 11χρονης Ιωάννας στην Κρήτη – Τι συνέβη το 2019; – Που επικεντρώνονται οι έρευνες”

  1. Ερηνη

    Τελικά είναι πολλές. Ζουν ανάμεσα μας κι παριστάνουν τις ουσίες παρθένες. Καλή δύναμη σε όσους συνυπάρχουν με τέτοια άτομα κι με το καλό να τερματίσουν αυτή την συνύπαρξη προς όφελος τους.

  2. Η τύραννος, ο πατέρας και το ποτό

    Ξέρω μια μάνα που κακοποιούσε τη μικρή της κόρη από μικρό παιδί. Ενώ ήταν η καλύτερη μαθήτρια σε όποια τάξη και αν έμπαινε, στο σχολείο, στα αγγλικά κτλ πάντα τη σύγκρινε με άλλα παιδιά π.χ. ξαδέρφια, παιδιά φίλων, ότι δήθεν ήταν πιο ήσυχα και πιο υπάκουα. Παράλληλα κακοποιούσε τον πατέρα, για ένα ασήμαντο ζήτημα έκανε σκηνές και ενώ αυτός πάντα ήθελε τη συμφιλίωση, του τη στερούσε για μέρες. Ζήλευε φρικτά όσους αγαπούσε αυτός και ειδικά αν ήταν γυναίκες, π.χ. αδερφές, ξαδέρφες, ανηψιές, Έκανε σκηνές. Επίσης μισούσε τη γυναίκα του αδερφού της γιατί “έμενε στο καλύτερο σημείο του χωριού και δεν δούλευε γιατί βρήκε κάποιον να την αναλάβει” και διάφορες άλλες γυναίκες που είχαν πτυχίο πανεπιστημίου, κάτι που εκείνη δεν κατάφερε. Πάντα βέβαια παρουσίαζε τον εαυτό της ως τον τέλειο χαρακτήρα που δεν ζηλεύει, δεν μισεί, δεν μνησικακεί. Η μικρή κόρη άρχισε να καταρρέει σταδιακά πριν τη β γυμνασίου και μέχρι τη β λυκείου η κατάρρευση ήταν ολοκληρωτική. Ο πατέρας πίστεψε ότι είχε χάσει το παιδί του για πάντα. Με μεγάλη προσπάθεια και τεράστια ποσά σε κλινικές, το παιδί συνήλθε για 2-3 χρόνια. Η επόμενη κατάρρευση έφερε την απόπειρα, που όμως απέτυχε, με τρομαχτικές συνέπειες στην υγεία και μάλιστα μόνιμες. Το παιδί αυτό κατάφερε να ζήσει μια σχετικά φυσιολογική ζωή για άλλα 20 χρόνια από τότε και μάλιστα είχε και σημαντικές επιτυχίες – δεν έλειπαν φυσικά οι βαριές κρίσεις, παρά την χρόνια αγωγή με βαρύτατες παρενέργειες, η οποία είναι ισόβια καταδίκη. Ο πατέρας πέθανε από την υπερκατανάλωση αλκοόλ, όταν σαν ένστολος βγήκε νωρίς στη σύνταξη και αναγκαζόταν να περνάει περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα του. Δεν μπορείς να ξεγράψεις την ίδια σου τη μάνα, αν είσαι όμως ενήλικος μπορείς να αποστάσεις, για να μην της επιτρέπεις να σου προκαλεί συνεχώς πόνο και να σου θυμίσει αυτά που σε πονάνε. Η μικρή Ιωάννα δεν είχε αυτή τη δυνατότητα. Μη ρωτάτε γιατί, μια μάνα μπορεί να σκοτώσει την κόρη της και να συνεχίσει να τη σκοτώνει διά βίου. Μη ρωτάτε γιατί. Η επιστήμη το μελετάει.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί