Έδώ και 4 χρόνια έχει καταθέσει χαρτιά για μετατροπή σύνταξης από αναπηρική σε γήρατος και ακόμη τον έχουν «στο περίμενε»!

Κραυγή απόγνωσης από κάτοικο του Ηρακλείου: “Μου έκοψαν την αναπηρική για να εκδώσουν την σύνταξη γήρατος. Από τότε όμως έχουν περάσει 9 μήνες χωρίς ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να μην έχω πληρωθεί και τα έξοδα να τρέχουν ασταμάτητα”

Με επιστολή του στο Candiadoc κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει ότι εδώ και 4 χρόνια έχει υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία για τη μετατροπή σύνταξης από αναπηρική σε γήρατος και ακόμη περιμένει.

Όπως καταγγέλλει ο άνδρας, έχει επικοινωνήσει άπειρες φορές με φορείς του ΕΦΚΑ, χωρίς να λαμβάνει κάποια ουσιαστική απάντηση, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην έχει βρεθεί λύση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και 9 μήνες του έχουν κόψει την αναπηρική σύνταξη για να εκδώσουν την σύνταξη γήρατος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδα διαβίωσής του.

Δείτε αναλυτικά τι μας αναφέρει στην επιστολή του:

Από τον Μάρτιο του 2017 έχω καταθέσει τα χαρτιά μου για μετατροπή σύνταξης από αναπηρική σε γήρατος και μέχρι σήμερα με έχουν «στο περίμενε»… Έχω επικοινωνήσει άπειρες φορές με τους φορείς του ΕΦΚΑ (τηλεφωνικά πάντα λόγω κορονοιού) και μου λένε “επικοινωνήστε μαζί μας σε ένα μήνα ή σε ένα δίμηνο…”. Άλλοι πάλι μου λέγανε “μέχρι τα Χριστούγεννα”, άλλοι “μέχρι το Πάσχα” και άλλοι “ότι δεν έχει έρθει ακόμη η εγκύκλιος για τις εκκρεμμείς συντάξεις”, ή ότι δεν έχουν ενημέρωση ούτε κια οι ίδιοι για τις πορείες των συντάξεων”. Έτσι, φτάσαμε στον Μάη του 2021 (μετά από πολλά τηλεφωνήματα για τη συνταξιοδότησή μου), μου έκοψαν την αναπηρική για να εκδώσουν την σύνταξη γήρατος… Από τότε όμως έχουν περάσει 9 μήνες χωρίς ανταπόκριση, είτε γιατί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, είτε γιατί ξαναρχίζουν το ίδιο παραμύθι όπως και πριν, με αποτέλεσμα να μην έχω πληρωθεό και τα έξοδα να τρέχουν ασταμάτητα… Τι πρέπει να γίνει δηλαδή;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί