Δύο νέα περιστατικά θρομβώσεων στο μικροσκόπιο του ΕΟΦ

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά θρομβώσεων και TTS και τις σχετικές συστάσεις, πληροφορίες αυξάνουν τις περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών από τα σκευάσματα της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξετάζει άλλα δύο περιστατικά θρομβώσεων που πιθανώς να οφείλονται στον εμβολιασμό κατά του νέου κορονοϊού. Πρόκειται για δύο γυναίκες, 32 και 45 ετών, οι οποίες εμβολιάσθηκαν και παρουσίασαν λίγο μετά θρομβώσεις.

Στη μία περίπτωση ο εμβολιασμός έγινε με το σκεύασμα της AstraZeneca ενώ στη δεύτερη με το προϊόν της Johnson & Johnson. ΕΟΦ όσο και υπουργείο Υγείας έχουν ενημερωθεί για τις δύο νέες περιπτώσεις, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση των δεδομένων τα επόμενα 24ωρα.

Χθες, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι πέντε περιστατικά θρομβώσεων και συνδρόμου θρομβοκυτταροπενίας (TTS) έχουν εντοπιστεί σε σύνολο 905.915 εμβολιασμών πρώτης και δεύτερης δόσης με το σκεύασμα της εταιρείας AstraZeneca κατά της Covid-19, από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης και αξιολόγησης των εν λόγω περιπτώσεων.

Παρά την έντονη ανησυχία ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνέστησε να συνεχισθούν κανονικά οι εμβολιασμοί, δίνοντας πάντως την επιλογή στις γυναίκες μεταξύ 30 και 49 ετών να επιλέξουν άλλα εμβόλια, εφόσον το επιθυμούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί