Το ΕΚΗ για την υπογραφή ΣΣΕ μεταξύ του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

Ανακοίνωση με αφορμή την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» και του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» και του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Έπειτα από ένα δύσκολο 2020 και μετά από ένα μεγαλειώδη αγώνα απεργιακών κινητοποιήσεων και συνεχών διεκδικήσεων  οι Επαγγελματίες Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων κατάφεραν οι θέσεις του Σωματείου τους να ρυθμιστούν τόσο στα οικονομικά όσο και στα θεσμικά αιτήματά τους. Σε αυτόν τον δύσκολο είχαν στο πλευρό τους το Σωματείο τους, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αλλά και πολλά Σωματεία της δύναμης του ΕΚΗ, καθώς και την Ομοσπονδία τους και την ΓΣΕΕ.

Το ΕΚΗ επισημαίνει, ότι οι ΣΣΕ δεν ρυθμίζουν μόνο τα αιτήματα  των εργαζομένων, αλλά καθορίζουν και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, γι΄ αυτό και πρέπει να εφαρμόζονται εις όλων. 

Το ΕΚΗ θα συνεχίσει την προσπάθειά του, στηρίζοντας τα Σωματεία σε όλους τους εργασιακούς, έτσι ώστε να υπάρξει αξιοπρεπή εργασία και αμοιβής αυτής μέσω ΣΣΕ και δεν θα επιτρέψει να δημιουργούνται συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και απαιτεί άμεση λύση των άδικων ομαδικών απολύσεων των οδηγών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί