Με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης

Συνάντηση Κουράκη – Παπαδογιάννη

Με το διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξη Κρήτης (ΟΑΚ) κ. Άρη Παπαδογιάννη συναντήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ενημερώθηκε για τα έργα και τις δράσεις που υλοποιεί ο ΟΑΚ σε όλη την Κρήτη αλλά και για τον προγραμματισμό του οργανισμού την επόμενη περίοδο.

Επίσης έγινε συζήτηση για το εδαφικό σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της Κρήτης, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά και για το θεσμικό πλαίσιο των ενεργειακών κοινοτήτων, οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο στις προσπάθειες των ΟΤΑ για την ενεργειακή μετάβασή τους προς καθαρότερες και φθηνότερες μορφές ενέργειας.

Εκτενής αναφορά και ανταλλαγή απόψεων έγινε αναφορικά με το σχέδιο διαχείρισης (master plan) των υδραυλικών έργων Κρήτης που έχει τεθεί σε διαβούλευση από τον ΟΑΚ και αφορά τόσο την εκπόνηση Γενικού Διαχειριστικού Σχεδίου (Master Plan) Ύδρευσης – Άρδευσης νήσου Κρήτης όσο και την εκπόνηση Γενικού Διαχειριστικού Σχεδίου (Master Plan) Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας νήσου Κρήτης.

Οι κ.κ Κουράκης και Παπαδογιάννης επεσήμαναν τη σημασία της ολοκλήρωσης των σχεδίων αυτών για το νησί μας.

Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της τεχνικής συνδρομής και υποστήριξης από τον ΟΑΚ, των Δήμων της Κρήτης, και ιδιαίτερα εκείνων που δε διαθέτουν επαρκή αριθμό στελεχών στις τεχνικές τους υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί