Σ. Βαρδάκης: «Να κατατεθεί το πλήρες κείμενο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, προς ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των πολιτών»

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για την κοινοποίηση του πλήρους κειμένου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Οδική Ασφάλεια υπέβαλαν 27 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του Σ. Βαρδάκη, βουλευτή Ηρακλείου και μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για την κοινοποίηση του πλήρους κειμένου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Οδική Ασφάλεια με τους συνοδευτικούς πίνακες και χάρτες, καθώς και της Εθνικής Στρατηγικής για την Οδική Ασφάλεια, σύμφωνα με την οποία συντάσσεται το Σχέδιο Δράσης, υπέβαλαν 27 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή Ηρακλείου και μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. 

Στις 3 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, από την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού, επιχειρείται, από πλευράς Πολιτείας, να καθοριστούν οι βασικές δράσεις της επόμενης δεκαετίας, ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της μείωσης των νεκρών, των σοβαρά τραυματιών κατά 50% έως το 2030, αλλά και ο μηδενισμός των θανάτων από τροχαία έως το 2050.

Σημειώνεται ότι  πρόσφατα, με επιστολή του, προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ΤΕΕ/ΤΑΚ, αιτήθηκε την κοινοποίηση του πλήρους κειμένου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, καθώς και της πρόσφατης Εθνικής Στρατηγικής για την Οδική Ασφάλεια.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας, έχει μελετήσει διεξοδικά την παρουσίαση του υλικού και θέλει να συμβάλλει με τις απόψεις του στην προσθήκη επιμέρους δράσεων, με δεδομένο ότι η Κρήτη είναι στις πρώτες θέσεις των θανάτων από τροχαία συμβάντα, ενώ έχει επιπλέον θλιβερές πρωτιές σε παραβάσεις που σχετίζονται με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τροχαίους θανάτους με εμπλεκόμενο ένα μόνο όχημα κ.α.

Δυστυχώς, το πλήρες κείμενο του σχεδίου δεν υπάρχει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό μέχρι σήμερα, ούτε και η εθνική στρατηγική σύμφωνα με την οποία αναπτύσσεται και αποτελεί εξειδίκευση. Για αυτόν τον λόγο οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν να καταθέσει ο Αρμόδιος Υπουργός το πλήρες κείμενο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Οδική Ασφάλεια με τους συνοδευτικούς πίνακες και χάρτες, καθώς και την Εθνική Στρατηγική για την Οδική Ασφάλεια σύμφωνα με την οποία συντάσσεται το Σχέδιο Δράσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί