Πολιτική Αεροπορία: Ουδεμία ενημέρωση για ύπαρξη απειλής στην πτήση της Ryanair

Μέσω ανακοίνωσής της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαψεύδει το ότι υπήρξε ενημέρωση τόσο των ελληνικών Αρχών, όσο και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σχετικά με ύπαρξη απειλής στην πτήση όπου μετέφερε τον Ρόμαν Προτάσεβιτς.

Μάλιστα, η ΥΠΑ χαρακτήρισε τις πληροφορίες περί ενημέρωσης ως «παντελώς ψευδείς, ανυπόστατες και απολύτως παραπλανητικές».

Η Υπηρεσία σημείωσε ότι η όποια πληροφόρηση περιήλθε «μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μίνσκ».

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει ότι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί της δήθεν ενημέρωσης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ή των Ελληνικών Αρχών για την ύπαρξη πάσης φύσεως απειλής στην πτήση της Ryanair, είναι παντελώς ψευδείς, ανυπόστατες και απολύτως παραπλανητικές.

Ειδικότερα για το συμβάν της εν λόγω πτήσης της Ryanair, τα πραγματικά γεγονότα είναι:

  • Έλαβαν χώρα όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι ασφαλείας ήτοι, επιβατών, χειραποσκευών και αποσκευών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλειας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και δεν υπήρξε καμιά ένδειξη εντοπισμού κάποιου προβλήματος.
  • Όλες οι διαδικασίες ασφαλείας εξελίχθησαν φυσιολογικά και το α/φ αναχώρησε για τον προορισμό στις 10:15 πμ. Για όσο δε χρονικό διάστημα ήταν στο ελληνικό FIR δεν υπήρξε καμία αναφορά σε θέμα απειλής από το πλήρωμα, καθώς και από κανένα άλλο άτομο ή φορέα.
  • Ουδεμία ενημέρωση – πληροφορία ή ένδειξη δεν υπήρξε προς τις Υπηρεσίες των ΥΠΑ, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και της Κρατικής Αεροπορικής Αρχής του ΔΑΑ από Φυσικό Πρόσωπο ή Υπηρεσία, για ύπαρξη απειλής στη συγκεκριμένη πτήση FR4978 ATH προς VNO στις 23-05-21.
  • Η όποια σχετική πληροφόρηση περιήλθε σε όλες τις ανωτέρω υπηρεσίες, μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί