Παγώνη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή Εμβολιασμού να αλλάξει τα όρια ηλικίας για το AstraZeneca

Ολοένα και αυξάνεται η ανησυχία των πολιτών για το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρούνται στη χώρα, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Χαρακτηριστική της ανησυχίας των πολιτών για το εμβόλιο της AstraZeneca είναι η ατάκα της προέδρους της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη η οποία μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΙ ανέφερε πως «σπάνε τα τηλέφωνα» από προβληματισμένους πολίτες που ζητούν απαντήσεις και διαβεβαιώσεις.

Μετά και το θάνατο της 63χρονης γυναίκας στην Μυτιλήνη η οποία πάλευε σχεδόν δύο μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βοστάνειου» αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, η ανησυχία αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Για το λόγο αυτό η κυρία Παγώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες μέρες, η Επιτροπή Εμβολιασμού να αλλάξει τα όρια ηλικίας για το συγκεκριμένο σκεύασμα.

«Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλος προβληματισμός, νομίζω η Επιτροπή θα δει το θέμα και θα αλλάξει τα όρια, για να σταματήσει πλέον οι καθημερινός προβληματισμός», τόνισε η Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως «επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν. Η Επιτροπή θα αποφασίσει και θα δώσει οδηγίες. Νομίζω τις επόμενες μέρες θα μπουν νέα όρια».

Η Ματίνα Παγώνη, ζήτησε από τους πολίτες «να πάνε να κάνουν το εμβόλιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Τα εμβόλια είναι τόσο ασφαλή που τα προβλήματα δεν συγκρίνονται με το να νοσήσει κάποιος με Covid, σημείωσε και πρόσθεσε ότι γενικά τα εμβόλια προκαλούν θρομβώσεις σε ποσοστό 0,02%.

Ερωτηθείσα για τις γυναίκες κάτω των 50, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι ρίσκο να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την 63χρονη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή στη Μυτιλήνη, μια 44χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εμφάνισε θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca και σύμφωνα με τους γιατρούς η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή, μια 47χρονη επίσης στην Κρήτη, νοσηλεύεται στη Νευρολογική του ΠΑΓΝΗ, μετά από θρόμβωση που υπέστη στον εγκέφαλο ενώ ένας 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraΖeneca, ωστόσο έλαβε εξιτήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί