Κρούσματα κορονοϊού σε προσωπικό της δομής «Βοήθεια στο σπίτι» στην Κρήτη

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε προσωπικό της δομής, ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’. 

Τα κρούσματα κρίνονται ασυμπτωματικά και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ έπειτα από διενέργεια ειδικών μοριακών τεστ, το υπόλοιπο προσωπικό της δομής καθώς και οι συνεργάτες τους διαπιστώθηκαν όλοι αρνητικοί. Παρόλο που το προσωπικό εφαρμόζει πιστά και απαρέγκλιτα τα πρωτόκολλα προστασίας, έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ιχνηλάτησης επαφών και προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, και στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνονται τα εξής:

  • Άμεσα απολυμάνθηκαν σήμερα οι χώροι σε όλο το Δημαρχείο καθώς και τα οχήματα του Δήμου, ενώ ακολουθούν προληπτικά και άλλες απολυμάνσεις τις επόμενες μέρες.
  • Για σημερα, Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, το δημοτικό κατάστημα Τζερμιάδων θα παραμείνει καθ’ όλη τη μέρα κλειστό για το κοινό.
  • Επίσης, για προληπτικούς λόγους, σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 από τις 09.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί για όλο το προσωπικό που εργάζεται εντός του δημαρχείου καθώς επίσης και για τους οδηγούς οχημάτων-χειριστές μηχανημάτων κ.λπ. , διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου του κορωνοϊού (Rapid test).
  • Έχουν ήδη δρομολογηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες, και εφαρμόζονται τα σχετικά πρωτόκολλα ιχνηλάτησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε διενέργεια μαζικών ελέγχων στην περιοχή.

“Εφιστούμε την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού”, αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί