Λαϊκή Συσπείρωση: Φιέστα εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης με θέμα την ανεργία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, σχετικά με το περιφερειακό συμβούλιο που έγινε χθες, 24 Μάη, με θέμα την ανεργία.  

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Απροκάλυπτα ωμός εμπαιγμός των χιλιάδων ανέργων και μισοανέργων, αλλά και των εργαζόμενων με τους τσακισμένους μισθούς, στην Κρήτη,  ήταν το χτεσινό περιφερειακό συμβούλιο, στις 24 Μάη, με θέμα την ανεργία.  

Περιφερειακή αρχή και εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έστησαν ένα περιφερειακό συμβούλιο, με «ντεκόρ» τη δήθεν ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα βάσανα των ανέργων, με σκοπό να εξωραΐσουν τις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων που προκαλούν την ανεργία. Για να τρέφουν κάλπικες ελπίδες και προσδοκίες οι εργαζόμενοι ότι θα αντιμετωπισθεί η ανεργία, απ’ αυτούς που τη δημιουργούν και την αναπαράγουν. Για να δημιουργήσουν την εντύπωση πως τάχα νοιάζονται  για το πρόβλημα της ανεργίας και τη φτώχειας,  που  στο νησί μας έχει χτυπήσει κόκκινο.

 Πρόβλημα, που  το γεννά και το οξύνει η πολιτική που οι ίδιοι στηρίζουν. 

Και για να μην ακουστεί η πραγματική φωνή των εργαζομένων, φίμωσαν Προέδρους μεγάλων Συνδικάτων από τους κλάδους των Κατασκευών και του Επισιτισμού-Τουρισμού, στους οποίους δεν έδωσαν τον λόγο, επιδιώκοντας να ξεδιπλωθεί η προπαγάνδα  περιφερειακής αρχής και εργοδοτικού συνδικαλισμού, χωρίς τα «εμπόδια» των ταξικά προσανατολισμένων  σωματείων . 

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή της συζήτησης για την ανεργία, ενώ είναι για κατάθεση το νομοσχέδιο με τις αντεργατικές «ανατροπές του αιώνα», που  προσπαθεί η κυβέρνηση να τις εμφανίσει ως ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων. Για να πουν οι εργαζόμενοι «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη για το κεφάλαιο. 

Επιπλέον, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέδειξαν το πραγματικό ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής, που  δεν είναι άλλο από το πώς να στηρίζει με αποφασιστικότητα τις αντεργατικές πολιτικές.  Με την αμέριστη βοήθεια – συμφωνία της παράταξης της ΝΔ στο περιφερειακό συμβούλιο, εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη στήριξή τους προς τους μεγαλοξενοδόχους, Tour Operators, πολυεθνικές, μεγαλοεπενδυτές, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, μονοπωλιακούς  ομίλους. 

Γι αυτό, δίνει η περιφέρεια χιλιάδες ευρώ για πολύπλευρη στήριξη του κεφαλαίου που επενδύει στον Τουρισμό. Ακόμη και με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, που διαχειρίστηκε,  απέκλεισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι αυτό γυρίζει την πλάτη στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και των  υγειονομικών,  για να θωρακιστούν οι δημόσιες δομές υγείας στο νησί, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Όχι μόνο δε διεκδικεί την πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους στην ίδιες τις υπηρεσίες της περιφέρειας, αλλά τις ιδιωτικοποιεί. Στηρίζει την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων, λιμανιών, της πρώην βάσης των Γουρνών, κ.α.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν και αυτή την οικονομική κρίση.  Ότι το ΚΚΕ, με αφετηρία τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, είναι και θα είναι  ανυποχώρητα μπροστά στον αγώνα, ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής, όπως αντιστοιχούν στον 21ο αιώνα. Με παρεμβάσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και του εισοδήματος των εργαζόμενων, μικρών αυτοαπασχολούμενων και βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί