Στο Μάλεμε με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια της Μάχης της Κρήτης (φωτο)

«Η μνήμη όσων θυσιάστηκαν στη Μάχη της Κρήτης θα πρέπει να μείνει ζωντανή, παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες τους», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής χαιρετίζοντας την τελετή Λήξης των εορταστικών εκδηλώσεων της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης. 

Η τελετή έγινε στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε στο Δήμο Πλατανιά Χανίων με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Π. Ε. Χανίων και των Δήμων Χανίων και Πλατανιά. «Σήμερα οι λαοί αδελφωμένοι πια με τους τότε αντιπάλους τους, δίνουν από κοινού αγώνα για Ειρήνη και Δημοκρατία στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Τα ξεχωριστά αυτά γεγονότα της ιστορίας μας και της παγκόσμιας ιστορίας, δεν θα πρέπει να σβήσουν ποτέ από το νου και την καρδιά μας», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων. 

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων ενώ παραβρέθηκαν Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της βουλής, ξένων κρατών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών και οργανώσεων.  

Μετά το τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων που τέλεσαν οι Μητροπολίτες Κυδωνίας κι Αποκορώνου Δαμασκηνός και Κισσάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος, έγιναν τα  αποκαλυπτήρια του μνημείου της Μάχης της Κρήτης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και τους Δημάρχους Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη. 

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα, στο ισχυρό φρόνημα και την επιχειρησιακή ικανότητα των ένοπλων δυνάμεων της χώρας, ενώ συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης και τους διοργανωτές δήμους για την εκδήλωση. Στη διάρκεια της εκδήλωσης κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης που μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα, το μήνυμα και την απήχηση τους καθώς και την ανάγκη αξιοποίησης του ιστορικού χώρου του αεροδρομίου, ενώ εκ μέρους του κοινοβουλίου χαιρέτισε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης από τους διοργανωτές. Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης και Παύλος Πολάκης.  

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με πτώσεις αλεξιπτωτιστών της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Χανίων καθώς και εντυπωσιακούς ελιγμούς από F – 16. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί