Τι σημαίνει όταν ένας εφοπλιστής αφοδεύει επί του πρωθυπουργού

Η δήλωση του Π. Λασκαρίδη ότι οι πλοιοκτήτες μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό, τόσο πολύ δεν τον χρειάζονται και δεν τον υπολογίζουν, είναι εμβληματική και θα μείνει στην ιστορία αυτής της κυβέρνησης.

Γιατί:

-Επιβεβαιώνει πόσο εκτός κρίσης έμειναν οι Έλληνες εφοπλιστές τη δεκαετία των μνημονίων. Είχε επισημανθεί ακόμη και από Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους ότι η ελληνική ναυτιλία εξαιρέθηκε από τα βάρη της οικονομικής κρίσης με προκλητικό τρόπο. Διατυπώθηκαν διάφορα “λογιστικά” επιχειρήματα για να υποστηριχθεί αυτή η ασυλία αλλά το γεγονός είναι ότι οι πιο πλούσιοι των πλούσιων δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη για να βοηθήσουν τη χρεοκοπημένη τους πατρίδα να σωθεί.

-Αποδεικνύει πόσο υποκριτική και δουλοπρεπής είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο. Τα παγουρίνο της οικογένειας Λασκαρίδη διαφημίστηκαν σαν εθνική ευεργεσία από σπουδαίους ευπατρίδες. Εγινε, δηλαδή, κάθε προσπάθεια για να φτιαχτεί προφίλ κοινωνικής ευαισθησίας για μια οικογένεια που προφανώς δεν της αναλογεί.

-Κάνει ορατή τη σύγκριση της εικόνας της κυβέρνησης στα ελληνικά και στα ξένα ΜΜΕ. Στο εγχώριο μιντιακό σύστημα κυριαρχούν οι χαριεντισμοί με υπουργούς, η πλειοδοσία δημοσιογράφων σε εγκώμια για το κυβερνητικό έργο, η διατύπωση ερωτήσεων που διευκολύνουν τους υπουργούς, η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Εκτός συνόρων η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εκτέθηκε στο BBC ανήμπορος να σταθεί απέναντι σε έναν δημοσιογράφο που έκανε με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία τη δουλειά του και ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης έμεινε άλαλος ακούγοντας τις προσβολές του Π. Λασκαρίδη για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τις οποίες δεν είχε προειδοποιηθεί.

-Θυμίζει την υποτέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες. Ούτε ένα σχόλιο δεν έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου για την αθυροστομία και την αμετροέπεια του Π. Λασκαρίδη. Καμία αντίδραση, καμία απάντηση και καμία ενοχή γι αυτή την απαράδεκτη σιωπή. Μόνο σάστισμα, αμηχανία και βιασύνη να εξαφανιστεί το θέμα από την επικαιρότητα.

-Αναδεικνύει την κατασκευή της πραγματικότητας από έναν πανίσχυρο προπαγανδιστικό μηχανισμό. Στα social media η… αφόδευση του Π. Λασκαρίδη πάνω στον πρωθυπουργό ήταν πρώτο θέμα, ενώ για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα δελτία ειδήσεων δεν υπάρχει. Οι πολίτες ενδιαφέρονται, οι περισσότεροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης αδιαφορούν ή, ακριβέστερα, δεν ενοχλούνται από τα περιττώματα για να το πούμε με όρους Λασκαρίδη. 

Από το κύριο άρθρο του tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Τι σημαίνει όταν ένας εφοπλιστής αφοδεύει επί του πρωθυπουργού”

  1. Δήμος Σθένης

    Σημαίνει ότι πρέπει να τραβάει το καζανάκι τουλάχιστον δυο – τρεις φορές γιατί την ποσότητα της …”εφοπλιστικής τούρτας” ένα μόνο καζανάκι νερού είναι αδύνατο να την …καταπιεί”!!!
    Και επιτέλους! Μη δούνε ένα μ@λ@κ@ πρωθυπουργό! Αμέσως να τον χέσουνε!

  2. κατάντια

    Τι παρακμή… Καταστρέφουν το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων, εξαιρούνται από την κρίση την οποία πλήρωσαν οι “άγαμες θυγατέρες” και άλλοι ευάλωτοι τους οποίους ακόμα συκοφαντούν οι δουλοπρεπείς τους – όλα αυτά για να μπορούν οι γόνοι των εφοπλιστών να περιφέρονται στον κόσμο με καλλονές – αρπακτικά – προικοθήρες και να χορεύουν πάνω στο θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, αλλά και πάνω στα πτώματα των Ελλήνων που πέθαναν από τη φτώχεια και τις αρρώστιες ή αυτοκτόνησαν… Και να παριστάνουν και τις φιλάνθρωπες ελληνοπούλες, π.χ. Γιάννα, Βαρδινογιάννη. Και το κερασάκι στην τούρτα η γόνος Λάτση να μας λέει πόσο ερωτευμένη είναι με τη μνήμη του προικοθήρα μπαμπά της.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί