Φωτιά στην Κορινθία: Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η καταστροφή (φωτο- βίντεο)

Βελτιωμένη εμφανίζεται σήμερα Σάββατο η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι ενιαίο μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να τις κατασβήσουν με τη συνδρομή και των εναέριων μέσων που άρχισαν να επιχειρούν εκ νέου. Στόχος είναι να οριοθετηθεί η πυρκαγιά μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απολογισμός της καταστροφής είναι τουλάχιστον 55.000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης, κατοικίες και αγροκτήματα.

Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ αεροσκάφη, οκτώ Πετζετέλ, δύο ελικόπτερα και ακόμη δύο ελικόπτερα του Π.Σ. και της ΕΛΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χωρίς ενεργό μέτωπο

Μετά από δύο εικοσιτετράωρα κατά τα οποία επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης, οι συνθήκες ευτυχώς μεταβλήθηκαν και η χθεσινή νύχτα ήταν η πρώτη κατά την οποία δεν υπήρξε ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στα Γεράνεια Ορη καθώς η άπνοια βοήθησε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα το πρωί είναι καλύτερη και στόχος είναι να οριοθετηθεί η πυρκαγιά μέσα στην ημέρα.

Τι πυροδότησε την καταστροφή

Με ανακοίνωσή της, η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) επιχειρεί να προσφέρει μια πρώτη ματιά στις συνθήκες που πυροδότησαν αυτή την καταστροφική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo είχαμε:

Μηδενικές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή επί 26 ημέρες

Μέσα σε διάστημα 95 ημερών είχαμε μόλις 6 ημέρες βροχοπτώσεων, με ύψος βροχόπτωσης μικρότερο των 30 χιλιοστών

Έπνεαν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι με ριπές ταχύτητας μεταξύ 50 χλμ./ω-66 χλμ./ώρα.

Η πυρκαγιά ανέπτυξε χθες, Πέμπτη, τον δικό της καιρό

Η ακραία συμπεριφορά της πυροδοτήθηκε από τις επικρατούσες πυρομετεωρολογικές συνθήκες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί