Στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης ο Ν. Ηγουμενίδης

«Με ευθύνη της Κυβέρνησης “αποψιλωμένες” οι δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Κρήτης»

Στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων που όλο το τελευταίο διάστημα είτε έχουν λήξει, είτε λήγουν μέχρι τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο με ευθύνη της Κυβέρνησης η εύρυθμη λειτουργία και στήριξη των κοινωνικών αυτών δομών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος Μαρία Δαμανάκη, ο Ά Αντιπρόεδρος Γιώργος Κουκλάκης, ο εκπρόσωπος εργαζόμενων στο διοικητικό συμβούλιο Χρήστος Ποντικάκης και η υπάλληλος Γιάννα Καφούση. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι κομβικές ατομικές συμβάσεις εργαζομένων, καθώς και επικουρικού προσωπικού για τη λειτουργία των 8 δομών Κοινωνικής Πρόνοιας στην Περιφέρεια Κρήτης βρίσκονται σήμερα χωρίς το απαραίτητο εργατικό δυναμικό. Πρόκειται για κρίσιμες ειδικότητες στη λειτουργία των δομών, όπως μάγειρες, βοηθοί μαγείρων, τραπεζοκόμοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και φύλακες.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξήγησε ότι «θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων αφού πρόκειται για δομές στις οποίες εξυπηρετούνται ηλικιωμένοι, άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας νοητικά ή κινητικά, που ζουν μόνοι τους, και άτομα με αναπηρία, και που ως δομές τόσο κατά τα χρόνια της μνημονιακής λιτότητας, όσο και κατά το τρέχων διάστημα της πανδημίας αποτέλεσαν ένα ισχυρό τείχος προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να είναι σήμερα τόσο εξαιρετικά αποψιλωμένες». Από την πλευρά του τόνισε ότι τόσο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήδη με παρεμβάσεις έχει θέσει επιτακτικά το ζήτημα, ενώ και ο ίδιος προσωπικά δεσμεύτηκε με επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Παράλληλα, συζητήθηκαν κτηριακά ζητήματα, το ζήτημα κέντρου κατάρτισης στο Ηράκλειο, και η κάλυψη όλων των αναγκών με στόχο την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών αυτών ομάδων. Ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε θερμά για την ενημέρωση τους υπεύθυνους του Κέντρου και τους εργαζόμενους που βρίσκονται αδιάλειπτα στο πλευρό των ωφελουμένων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί