Μεγάλη καταστροφή στο Σχίνο – Προς Αλεποχώρι και Μέγαρα το πύρινο μέτωπο (φωτο- βίντεο)

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη βοήθεια εναέριων μέσων προσπαθούν να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που καίει ανεξέλεγκτο από το βράδυ της Τετάρτης.

Δείτε: Μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας: Καίγονται σπίτια (Φωτο)

ΣΧΙΝΟ ΦΩΤΙΑ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)

Εκκενώθηκαν σπίτια στο Αλεποχώρι καθώς και έξι οικισμοί και δυο μονές στην ευρύτερη περιοχή του Σχίνου Λουτρακίου.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολύ μεγάλο μέτωπο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατοικίες καταστραφεί. Ο κοινοτάρχης Σχίνου Δημήτρης Λάμπρου, είπε στο OPEN  ότι στην περιοχή του Σχίνου υπάρχει ύφεση του μετώπου με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει στις Βαμβακιές όπου κάηκαν τρία σπίτια.

ΣΧΙΝΟ ΦΩΤΙΑ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Καταστροφή και στη Μαυρολίμνη όπου κάηκαν ένα σπίτι και δυο σκάφη.

Αυτή την ώρα η φωτιά επεκτείνεται και προς Αλεποχώρι και Μέγαρα με τον δήμαρχο της περιοχής να επισημαίνει ότι το μέτωπο είναι μεγάλο και καίει δασική έκταση που η τελευταία φορά που είχε δοκιμαστεί από τις φλόγες ήταν το 1985. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκενώνονται σπίτια και στο Αλεποχώρι.

Η φωτιά ξεκίνησε από το πανέμορφο δάσος του Σχίνου Λουτρακίου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

ΣΧΙΝΟ ΦΩΤΙΑ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI)

Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί έξι χωριά και συγκεκριμένα Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές , Μαυρολίμνη, Μάζη και Παρασκευά  καθώς και οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, τουλάχιστον, τρεις κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές χωρίς να είναι γνωστή μέχρι αυτή την ώρα η έκτασή τους.

Στον περιορισμό του πύρινου μετώπου επιχειρούν περίπου 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, επτά πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί