Κάλεσμα των σωματείων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα

Μετά από διάσκεψη των σωματείων τη Δευτέρα 17/5, καλούν σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη 20/5, στις 7 το απόγευμα, στην Πλ. Ελευθερίας.

Η κοινή ανακοίνωση

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τα σωματεία που συμμετείχαμε στην σύσκεψη της Δευτέρας 17/5 με σκοπό την οργάνωση της απάντηση της εργατικής τάξης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που έφερε η κυβέρνηση καλούμε όλα τα σωματεία του νομού, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία να μην αφήσουμε χώρο δουλειάς και περιοχή που δε θα πάει το μήνυμα του αγώνα και της ανάγκης για ενιαία απάντηση στην Κυβέρνηση.

Τα σωματεία μας καλούν στο σημερινό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, την Πέμπτη 20/5, στις 19:00 στην Πλ. Ελευθερίας. 

Ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις με συνεδριάσεις ΔΣ, συσκέψεις, συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς άμεσα για νέα απεργιακή απάντηση.

Ταυτόχρονα καταδικάζουμε το έγκλημα που εκ νέου συντελείται στην Παλαιστίνη, τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ, που έχει την ανοχή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Συμμετέχουμε στην Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης την Κυριακή 23 Μάη στις 6: 30μμ  στο Πάρκο Γεωργιάδη με θέμα : «Λαϊκή απάντηση στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»

Κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια τους απαιτούν να γίνουμε «πρόβατα για σφαγή». 

Δεν θα τους περάσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα.

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις. 
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.
  • Απαιτούμε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν εν’ μέσω πανδημίας, το λεγόμενο «μίνι εργασιακό» του κου Χατζηδάκη.
  • Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί