Η… “εξυγίανση”, τα εγκλήματα κατά του Εργοτέλη, οι φουσκωτοί και ο Φωτιάς

Καμία έκπληξη. Ίσα-ίσα. Όσα συνέβησαν στον επίλογο της φετινής Σούπερ Λιγκ 2 ήρθαν να επιβεβαιώσουν ολόκληρη τη διαδρομή ενός πρωταθλήματος που δεν θα έπρεπε να έχει βασική έδρα τη… Νεάπολη του Ιωνικού που προβιβάσθηκε στην κατηγορία των μεγάλων, αλλά τον γειτονικό Κορυδαλλό!

«Εγκλήματα» δια χειρός Εξυγίανσης. Του σκληρού αυτού συστήματος που μπορεί να έσπασε τα μούτρα του δύο χρόνια τώρα στους μεγάλους μιας και ο Ολυμπιακός τους έχει στους 20 και στους 30 βαθμούς διαφορά τους ανταγωνιστές του, αλλά που παραμένει ζωντανό. Και σε θέση μάχης. Με το έτσι θέλω τον ανέβασαν τον Ιωνικό. Ο περίφημος Γιαννάκης. Τα πρωτοπαλίκαρα της διαιτησίας σαν τον Φωτιά που χθες στο ματς με τον Εργοτέλη αποφάσισε το τελικό αποτέλεσμα. Και βέβαιοι οι «φουσκωτοί» που περιόδευσαν σε ολόκληρη την Ελλάδα απειλώντας και τρομοκρατώντας. Τύποι σαν αυτοί που φύτρωσαν στον αγωνιστικό χώρο της Νεάπολης μετά το 1-1 του Ιωνικού στο 72΄.

Προηγείται ο Εργοτέλης 1-0 και είναι στο 0-0 το Ξάνθη-Λεβαδειακός. Σε εκείνο το χρονικό σημείο λοιπόν ο Λεβαδειακός ανεβαίνει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ και ο Εργοτέλης πηγαίνει στα μπαράζ. Ξαφνικά σε ένα ολοκάθαρο τάκλιν του Τσέλιου έξω από την περιοχή των Κρητικών δεν δίνεται μόνο «παραμύθι» φάουλ υπέρ των γηπεδούχων. Δίνεται και δεύτερη κίτρινη στον Τσέλιο από τον Φωτιά που αφήνει τον Εργοτέλη με δέκα παίκτες.

Με την εκτέλεση του φάουλ, ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη κάνει λάθος και χάνει τη μπάλα. Πέφτουν πάνω του τρεις παίκτες του Ιωνικού μέσα στη μικρή περιοχή του και του κάνουν ξεκάθαρα επιθετικό φάουλ. Ο Φωτιάς κλείνει τα μάτια, η μπάλα μπαίνει γκολ από τον Μουμίν και ο Ιωνικός ισοφαρίζει σε 1-1.

Λίγο νωρίτερα στην Ξάνθη (68΄) ο Καραντώνης δεν δίνει καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μπιανκόνι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων: Μένει το 0-0 εκεί ως ότου ο Έμπερτ στο 75΄να ανοίξει το σκορ για τους Ακρίτες.

Ως το 72΄και τον Φωτιά ανέβαινε ο Λεβαδειακός και πήγαινε στα μπαράζ ο Εργοτέλης. Στο 75΄ανέβαινε απευθείας πλέον η Ξάνθη και πήγαινε στα μπαράζ ο Ιωνικός. Οι Νικαιώτες που με το που είδαν τις διαμαρτυρίες των Κρητικών στο 1-1 αμόλησαν στο… χορτάρι τους συμπαθείς νέους δίχως… σβέρκο! Για να «ηρεμήσουν» τα πνεύματα.

Ο Εργοτέλης με παίκτη λιγότερο και εκτός πλέον ανόδου έπρεπε να ανοιχτεί. Το πλήρωσε με δεύτερο γκολ στο 81΄(Μάναλης). Εκείνο που έστελνε πλέον τον Ιωνικό απευθείας στη Σούπερ Λιγκ και την Ξάνθη στα μπαράζ. Ο διαιτητής Φωτιάς έβαλε και μια τελευταία πινελιά. Στο 90+2΄απέβαλε και δεύτερο παίκτη του Εργοτέλη. Τον Πέιο. Τους άφησε με 9. Ο θρίαμβος δεν μπορούσε πια να περιμένει.

Μα δεν είναι υπέροχο το ελληνικό ποδόσφαιρο; Και δεν είναι κρίμα να μην έχουν καλέσει σήμερα και τη Σωσώ να παρακολουθήσει την τελευταία αγωνιστική; Η μοναδική ήταν που έλειπε από τα εγκλήματα.

Σοκ: Θυμόσαστε τη Σωσώ από τα «Εγκλήματα»; Δείτε πώς είναι σήμερα (Nassos blog) | Gossip-tv.gr

Πηγή: to10.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί