Αλέξης Τσίπρας: Αντιμετωπίζετε το παιδί σαν βαλίτσα – Επικίνδυνο το νομοσχέδιο

Ο κ.Τσιάρας απλά εκτελεί χρέη αυτοφωράκια. Είναι νομοσχέδιο Μητσοτάκη. Επικίνδυνο για το παιδί και τη σύγχρονη οικογένεια, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τον πρωθυπουργό προσωπικά βάζει στο κάδρο των ευθυνών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της Ν.Δ.

«Το νομοσχέδιο δεν είναι Τσιάρα αλλά νομοσχέδιο Μητσοτάκη. Ο κος Τσιάρας απλά εκτελεί χρέη αυτοφωράκια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε έντονο ύφος υπογράμμισε «ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε να «ρυθμίσει» εν μέσω κοινοβουλευτικής καραντίνας και το θέμα της «συνεπιμέλειας». Αλήθεια, ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του να μας φωτίσει γιατί ο πρωθυπουργός που είναι ο ηθικός αυτουργός του, ο πρωθυπουργός, να μας διαφωτίσει γιατί, σε τίνων ρήμασι πειθόμενος, αποφάσισε και διέταξε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα; Που είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έρθει στο κοινοβούλιο να υπερασπιστεί αυτό το νομοθέτημα».

«Όταν επιβραβεύετε, αντίθετα με τον δικαστή στον Κύκλο με την Κιμωλία του Μπρεχτ, τον γονέα που τραβάει βίαια το παιδί αντί εκείνου που το αφήνει για να μην το πληγώσει, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στη λογική και στις προθέσεις και στα κίνητρά σας, κύριε Μητσοτάκη» τόνισε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Πού είναι ο κ. Μητσοτάκης; Αυτό το νομοθέτημα έρχεται από την κορυφή του επιτελικού κράτους. Οφείλει να έρθει εδώ και να απαντήσει, εάν όχι σε εμάς, τουλάχιστον στην κ. Κεφαλογιάννη που έκανε λόγο για σοβαρές αστοχίες του νομοσχεδίου ή στην κ. Γιαννάκου, η οποία στην ομιλία της κατήγγειλε συμφέροντα πίσω από αυτό το νομοσχέδιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε μεταξύ άλλων «γιατί με το νομοσχέδιο μεταχειρίζεται το παιδί σαν οικόπεδο προς διανομή μεταξύ των γονέων;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι «με την υποχρεωτική ισόχρονη κατανομή της γονικής μέριμνας, επιβάλλετε την εναλλασσόμενη κατοικία, αντιμετωπίζετε το παιδί σαν βαλίτσα. Είναι καταστροφικό για τη διαμόρφωση του παιδιού στην πιο ευαίσθητη ηλικία. Τι θα γίνει όταν οι γονείς μένουν μακριά ή ο ένας δουλεύει υπερωρίες; Εφιαλτικό σενάριο, γιατί θα επικρατεί μόνο ο ισχυρός κοινωνικοοικονομικά γονέας».

«Εδώ έχουμε μια επιλογή που απαξιώνει και ισοπεδώνει το παιδί» σημείωσε ο ίδιος. «Το αντιμετωπίζετε σα να είναι ένα κοινό υλικό απόκτημα, ένα παράρτημα των γονέων του» είπε με έμφαση ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Το παιδί θα πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες των γονιών του, και όχι οι γονείς στις ανάγκες του παιδιού τους. Αυτό ψηφίζετε σήμερα κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας» πρόσθεσε.

Τέλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, του είπε χαρακτηριστικά: Δεν έχω κάτι μαζί σας, αλλά φοβάμαι ότι πίσω από την εμμονή σας κρύβεται μεταξύ άλλων και ένας ιδιότυπος μισογυνισμός, αφού δεν λαμβάνετε υπόψη σας καθόλου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο, αλλά και στο πλαίσιο της ίδιας της οικογένειας. Και κυρίως αγνοείτε τον αφανή χαρακτήρα πολλών κακοποιητικών συμπεριφορών εις βάρος τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί