«Πεδίο μάχης» η ΝΔ σε Αν. Μακεδονία – Θράκη: Καραμανλικοί κατά του «μητσοτακικού» περιφερειάρχη

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μετά την απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία Ροδόπης, με αλληλοκατηγορίες και καρφώματα για διαπλοκή, αδιαφάνεια και σοβαρότατους υπαινιγμούς για διασπάθιση ακόμη και ευρωπαϊκών πόρων με σκοπό την ενίσχυση τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, καραμανλικοί βουλευτές (νυν και πρώην) βάλλουν κατά του “γαλάζιου” περιφερειάρχη, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή αλλά και στενός συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης του ΦΕΚ για το κλείσιμο του σταθμού (με δικαιολογία την έλλειψη φωτισμού και υποδομής για τη διενέργεια rapid test).

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, βρέθηκε στη Νυμφαία μαζί με τον περιφερειακό διυεθυντή Α.Μ.-Θ της ΕΛ.ΑΣ. Πασχάλη Συριτούδη και τον πρόεδρο των Ξενοδόχων της Περιφέρειας Απόστολο Παλακίδη και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της περιφερειακής διοίκησης για σοβαρότατη ολιγωρία που οδήγησε στο κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού.

Ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων κυβερνητικών  βουλευτώ (ακόμη κι εκ μέρους του Καβαλιώτη υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου). Όλοι τους έβαζαν στο στόχαστρο τη στάση του περιφερειάρχη και των συνεργατών του που δεν αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα να παραμείνει η Νυμφαία ανοιχτή, καθώς αποτελεί κύρια πύλη εισόδου Βαλκάνιων τουριστών για τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης αλλά και για ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Χρήστος Μέτιος απάντησε μέσω διαρροών σε φίλα προσκείμενο σε αυτόν ιστότοπο ακροδεξιάς κοπής που εξαπολύει ανοίκειες επιθέσεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τού περιφερειάρχη ήδη από την προεκλογική περίοδο.

Σε δημοσίευμα λοιπόν του εν λόγω ιστότοπου αμέσως μετά τις δηλώσεις Στυλιανίδη αλλά και του καραμανλικού πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού (με τη σειρά του άσκησε και αυτός κριτική), οι πολιτικοί χαρακτηρίζονται πολιτικά απολιθώματα και δεινόσαυροι.

Απαντώντας ο Ευρ. Στυλιανίδης με δημόσια δήλωσή του έκανε λόγο για πληρωμένα δημοσιεύματα, θυμίζοντας πως ο διαχειριστής του συγκεκριμένου σάιτ ανέλαβε εργολαβικά και με απευθείας ανάθεση από την Περιφέρεια ένα έργο προβολής έναντι 48.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί