Κρήτη: Ομόφωνα ένοχη η ΔΕΗ για την πυρκαγιά στο Βαμβακόπουλο

Ολοκληρώθηκε περίπου στη μία τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων η δίκη για την καταστροφική πυρκαγιά τον Μάιο του 2013 στο Βαμβακόπουλου, που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για αμέλεια υπεύθυνο συντήρησης του δικτύου, ουσιαστικά δηλαδή έκρινε ένοχη την ΔΕΗ ως υπαίτια πρόκλησης της φωτιάς.

“Η απόφαση αυτή πρακτικά σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις, καθώς επαγγελματίες και κάτοικοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια για την διεκδίκησή τους”, είπε στο Parakritika.gr ο δικηγόρος, Γιώργος Περράκης.

Από την φωτιά είχαν προκληθεί μεγάλες ζημιές, καθώς είχε πάρει διαστάσεις εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα είχε υπάρξει αθωωτική απόφαση, ωστόσο, σε δευτεροβάθμιο βαθμό είχε εκδοθεί καταδικαστική. Μάλιστα, η πλευρά της επιχείρησης υποστήριξε ότι η φωτιά ξεκίνησε τριακόσια μέτρα από το στύλο και κόντρα στον άνεμο που έπνεε μέχρι και 10 μποφόρ.

Αναφορικά με τις ζημιές, η πρώτη καταγραφή είχε δείξει ότι καταστράφηκαν δύο σπίτια, πέντε βιοτεχνίες και καταστήματα, επτά εργολαβικά μηχανήματα, τρία αυτοκίνητα και δύο τράκτορες, ενώ τρεις αγροικίες είχαν υποστεί μεγάλη καταστροφή. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός από ελαιόδενδρα, εξοπλισμός, γεωργικά μηχανήματα, είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές.

parakritika

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί