ΕΜΑΚ: Δόθηκε εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Σε συνεννόηση με τον Χαρδαλιά η απόφαση

Σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά δόθηκε η εντολή από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικούς Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμών όσων υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών τη χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολoκούρης δίνεται διορία στους υπαλλήλους που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ έως τις 11 Ιουνίου προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, εφόσον το επιθυμούν, ενώ σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η διαδικασία, θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους από άλλους υπαλλήλους που έχουν εμβολιαστεί. Το συγκεκριμένο έγγραφο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ως “πρόβα” για την εφαρμογή υποχρεωτικών εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος μιλώντας στο enikos.gr, είπε πως «πρόκειται για λάθος διατύπωση» και πρόσθεσε ότι «δεν αρνήθηκε κανείς να κάνει το εμβόλιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος για τον οποίο δόθηκε η εντολή από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής σε συνεννόηση πάντα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είναι η ευρωπαϊκή υποχρεωτικότητα. Ουσιαστικά, η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΜΑΚ στο πλαίσιο των κανονισμών που επιβάλλονται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι το ποσοστό εμβολιασμού των πυροσβεστών και των υπαλλήλων της ΕΜΑΚ δεν ξεπερνά το 40%, κι αυτό ήταν που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στο να δοθεί εντολή να κοινοποιηθεί η συγκεκριμένη διαταγή για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί