Τραγικός επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης του Στάθη Άνθη

Ταυτοποιήθηκε η σορός του

Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση του Στάθη Άνθη. Το πτώμα που βρέθηκε στη νότια Ακτή του Ντέβον στο Μπίγκμπερι, ανήκει στον 33χρονο σερβιτόρο από την Αθήνα.

Οι βρετανικές Αρχές ταυτοποίησαν τη σορό από το δείγμα DNA, που έδωσε ο αδελφός του Δημήτρης, αλλά και από την οδοντοστοιχία.

Η σορός που ήταν σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε στις 13 Απριλίου στα βράχια πίσω από το ξενοδοχείο, όπου εργαζόταν ο Άνθης.

Τα ίχνη του χάθηκαν τη Δευτέρα 8 Μαρτίου όταν τα ξημερώματα βγήκε από το παράθυρο του δωματίου του σύμφωνα με τη μαρτυρία της συγκατοίκου και συναδέλφου του.

Απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Στάθης Άνθης: Οι τελευταίες του συνομιλίες – Τι καταγγέλλει ο ιδιωτικός ερευνητής

Ο αδελφός του Στάθη Άνθη, Γιώργος, επέμενε ότι ο 33χρονος δεν θα χανόταν έτσι ξαφνικά και δεν θα αυτοκτονούσε ποτέ. Μετά την αποκάλυψη ότι η σορός του άνδρα που βρέθηκε από την Ακτοφυλακή στον κόλπο του Μπίγκμπερι στην Βρετανία, φέρει τα ίδια δύο τατουάζ, στο στήθος και στο πόδι, με τον αγνοούμενο αδελφό του, ο Γιώργος Άνθης, ήταν βέβαιος πως ό,τι κι αν έχει συμβεί δεν έγινε επειδή το ήθελε ο Στάθης.

Λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί είχαν ανταλλάξει μηνύματα και όλα έδειχναν πως ήταν σε καλή διάθεση.

Στάθης: Μόλις μου ήρθε η φωτογραφική μου και από αύριο… εξορμήσεις!

“Γιώργος: Ω, ζηλεύω! Καλορίζικη!

Στάθης: Ευχαριστώ. Είναι καλή μπορώ να πω…

Εσύ; Έχεις ζωγραφίσει κάτι άλλο;

Γιώργος: Ναι, αυτές τις ημέρες θα το τελειώσω…

Στάθης: Θυμάσαι αυτό που είχα ζωγραφίσει εγώ σε έναν καμβά; Αν το βρεις στείλε φωτογραφία να γελάσω λίγο!

Γιώργος Μάλλον πετάχτηκε…

Στάθης: Λογικά”

Η τελευταία φορά που ο Γιώργος επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον αγνοούμενο αδελφό του ήταν την προηγούμενη ημέρα από αυτήν της εξαφάνισής του, χωρίς όμως, να λάβει απάντηση, αναφέρει ο δικηγόρος του Γιώργου Άνθη, Σταύρος Γεωργίου.

Ο 33χρονος τον τελευταίο καιρό παραπονιόταν για την τοποθέτηση μίας κρυφής κάμερας σε χώρο για το προσωπικό στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν.

“Έχουμε ένα γυμναστήριο – κουζίνα, έξω από το σπίτι που μένουμε κι εκεί πέρα είναι για το προσωπικό μόνο. Και ο (…) αποφάσισε να βάλει μία κάμερα, κρυμμένη και νευρίασα, γιατί αυτό ήταν παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ήμουν κάτω στο γυμναστήριο και γυμναζόμουν και δεν ήθελα κανένας να με βλέπει που γυμνάζομαι, μίλησα στο τηλέφωνο για τον αδελφό μου με έναν φίλο μου, τέλος πάντων και δεν ήθελα κάποιος να το ξέρει. Κι ας μίλαγα στα ελληνικά. Αυτό έχει καταγραφεί… Νιώθω ότι δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο. Αλήθεια… Σηκώνω τα χέρια ψηλά”

Η ανησυχία του ήταν μεγάλη, καθώς αισθανόταν ότι δεν μπορούσε να εμπιστευτεί κανέναν.

“Πρέπει να προβώ σε μηνύσεις; Να μιλήσω με την εταιρία; Δεν έχω ιδέα! Τέλος πάντων, μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι, τέλος πάντων… και προσπαθούν να με βγάλουν τρελό, ότι… με όσους έχω καταφέρει να μιλήσω εδώ πέρα, προσπαθούν να με βγάλουν τρελό ότι αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό και ότι εγώ έχω το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι είμαστε 14 άτομα και το ήξεραν όλοι, εκτός από εμένα και άλλα δύο άτομα. Τι τραβάω!… Και αυτό που έλεγα στη μάνατζερ, της λέω ‘δεν αισθάνομαι ασφαλής. Ποιος μου εγγυάται ότι δεν έχουν μπει στο δωμάτιό μου και δεν έχουν βάλει κάμερα’. Δηλαδή, ο Χριστός και η Παναγία! Δηλαδή, έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο να… να… να μην ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο”.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας στο Mega και την εκπομπή Live News είχε αναφέρει ότι οι έρευνες άρχισαν πέντε με έξι μέρες μετά την εξαφάνιση του Στάθη και δεν έγιναν στη θάλασσα παρότι είχε ζητηθεί από τον αδελφό του.

“Θέλω να πιστεύω ότι αν έγιναν παραλείψεις έγιναν ίσως από έλλειψη προσωπικού. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι έρευνες άρχισαν αρκετές μέρες μετά”, είπε ο κ. Τσούκαλης.

“Έχουμε κάποιες περίεργες ‘συμπτώσεις’ αυτόν τον καιρό. Είναι η τρίτη σορός που βρίσκεται στην περιοχή, οι δύο εκ των οποίων σχετίζονται με το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν ο Στάθης. Αυτό έχει ενεργοποιήσει και τα αντανακλαστικά των βρετανικών Αρχών διότι δεν μπορεί να είναι συμπτωματικό. Είμαστε υποχρεωμένοι όταν έχουμε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση να ερευνήσουμε την κάθε πτυχή. Για να είμαστε απόλυτα σοβαροί πρέπει ακόμα και το τελευταίο τετραγωνίδιο του παζλ να το συμπληρώσουμε με σοβαρότητα. Όλα λοιπόν τα ενδεχόμενα πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν”, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί