Μηνύσεις από τους συγγενείς του Σ. Βαλυράκη κατά των αρχών

“Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, οι οποίες δεν είναι τυχαίες”

Αναπάντεχη τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, καθώς οι συγγενείς του στρέφονται κατά των αρχών, ενώ ο κουνιάδος του δηλώσει ότι «δεν είναι θέμα δύο ψαράδων, αλλά συμμορίας».

Η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη αποκτά διαφορετική τροπή, καθώς οι συγγενείς του στρέφονται κατά των αρχών που χειρίζονται το θέμα και αναφέρουν ότι αποκρύπτουν επίτηδες στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο κουνιάδος του πρώην υπουργού, Θανάσης Παπαθεοδώρου, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» και σημείωσε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, οι οποίες δεν είναι τυχαίες.

Ο ίδιος βάζει στο στόχαστρο τον εισαγγελέα Χαλκίδας και αναφέρει ότι δεν έχει καλέσει ακόμη για απολογία δύο άτομα που φέρεται ότι κατηγορούνται για δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η οικογένεια του πρώην υπουργού δεν έχει εικόνα για τις έρευνες, καθώς επίτηδες η δικογραφία δεν έχει φτάσει στην εισαγγελία, ενώ κατηγορεί τις αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση για αλλοίωση στοιχείων.

Πιο αναλυτικά, ο Θανάσης Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι «τα βλέπουμε και τα έχουμε δει όλα. Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη και είναι πάρα πολύ χρόνος. Δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία που θα έπρεπε, ούτε έχει γίνει ούτε άσκηση ποινικής δίωξης για έγκλημα».

«Εγώ κατέθεσα στον Άρειο Πάγο, μήνυση κατά του εισαγγελέα Χαλκίδας που έχει το θέμα για παράβαση καθήκοντος και για διακεκριμένη κατάχρηση εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφερόμενος σε πολλούς εμπειρογνώμονες που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, διευκρίνισε ότι «χρειάστηκε να ασχοληθούν πολλοί, γιατί ήθελαν να αποκρύψουν στοιχεία. Στο σκάφος του Σήφη έχει αλλοιωθεί το σύστημα ασφαλείας χωρίς κανένα λόγο».

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναδείξουν το έγκλημα ως ατύχημα, αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει. Θα ασκηθούν όσες διώξεις είναι απαραίτητες», είπε και πρόσθεσε πως «ο εισαγγελέας Χαλκίδας είναι συνένοχος. Έχουν υπάρξει δύο μάρτυρες, ο τελευταίος πριν ένα μήνα, ο οποίος έδωσε τα ονόματα των δραστών».

Επίσης, είπε για τον εισαγγελέα Χαλκίδας ότι «δεν τους έχει καλέσει να τους ρωτήσει εάν ισχύει αυτό. Ο φάκελος πρέπει να πάει σε ανακριτή και όπου κρίνουν αναγκαίο οι δικηγόροι».

«Δεν είναι θέμα δύο ψαράδων, αλλά συμμορίας», τόνισε ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη και ξεκαθάρισε πως «η οικογένεια δεν έχει γνώση της δικογραφίας και για αυτό το καθυστερούν. Εμείς δεν έχουμε εικόνα για τις έρευνες και τις μαρτυρίες. Η δικογραφία δεν έχει πάει στην εισαγγελία, την φυλάνε στην Ερέτρια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί