Ηράκλειο: Δύο νέα περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο νοσηλεύονται δύο γυναίκες άνω των 40 ετών, από το Ηράκλειο και από τη Χερσόνησο, οι οποίες παρουσίασαν συμπτώματα θρόμβωσης αφού έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο γυναίκες παρουσίασαν τα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Η μία γυναίκα νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, αφού παρέλυσαν τα αριστερά της άκρα, ενώ η δεύτερη γυναίκα νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο.

Και οι δύο περιπτώσεις εξετάζονται με μεγάλη προσοχή, για το κατά πόσον ευθύνεται το εμβόλιο.

Η ανακοίνωση από το Βενιζέλειο

«Στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται γυναίκα 44 ετών η οποία προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας.

Είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση εμβολίου Astra Zeneca, πρό 7ημέρου από την εισαγωγή της.

Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα.»

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ηράκλειο: Δύο νέα περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca”

  1. εμπόριο ελπίδας

    Τις τελευταίες μέρες βγήκαν οι ψυχίατροι και είπαν για την επιδείνωση της ψυχικής υγείας λόγω της κατάστασης, με φόντο τις αυτοκτονίες και τις απόπειρες… Φοβάμαι πως οι γιατροί δεν μας τα λένε όλα, δεν μιλάνε ανοιχτά και ξεκάθαρα. Αυτά που δεν λένε, τα ξέρουνοι ίδιοι οι “ασθενείς” τους. Πρώτον ότι η κατάρρευση της ελπίδας για τα εμβόλια προκαλεί μέχρι και αυτοκτονικές τάσεις σε ευάλωτα άτομα, δεύτερον ότι τα άτομα αυτά αφέθηκαν στο έλεος του Θεού στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης κυρίως από άποψη οικονομική (δεν είναι όλοι δικαιούχοι αναπηρικών ή προνοιακών επιδομάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ευάλωτοι) και τρίτον, οι οικογένειες συγκεκριμένα εδώ στην κρίση όταν κάποιος έχει διεγνωσμένο πρόβλημα εθελοτυφλούν ή φέρονται απάνθρωπα, απλά γιατί οι ίδιοι είναι ψυχασθενείς αδιάγνωστοι…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί