Ανέλαβαν να καθαρίσουν το “Χωστό Νερό” στον Γιούχτα

Στο ιερό βουνό του Γιούχτα, λίγο πριν την κορυφή, εκεί κοντά που επιλέγουν οι γύπες να φτιάξουν τις φωλιές τους, στη θέση Χωστό Νερό, βρέθηκαν την Κυριακή 16/5/2021 τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας «Φίλιος Ζευς». 

Σε μια καταπληκτική θέση, που προσφέρει εξαιρετική θέα και που δεκαετίες τώρα αποτελεί την φυσική ταϊστρα των γυπών που υπάρχουν στην περιοχή, διαπιστώθηκε από την ομάδα η συγκέντρωση πολλών απορριμμάτων, που δεν τιμούν κανένα. 

Έτσι την Κυριακή με πολύ κέφι και κάθε μέτρο ατομικής προστασίας οι εθελοντές του «Φίλιου Ζευς» ανέλαβαν δράση καθαρισμού της περιοχής. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το χώρο και η δράση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση ξύλινης πινακίδας  για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της περιοχής «Μάζεψε τα σκουπίδια σου, το χώρο μην ρυπαίνεις, το δάσος να’ ναι καθαρό, όταν εσύ βολτέρνεις!».

Κι επειδή η θέση αποτελεί ιδανικό τόπο για πικ – νικ, οι εθελοντές μας απόλαυσαν εκεί γευστικές λιχουδιές, χορηγία από τον παραδοσιακό «Φούρνο του Θωμά» στις Αρχάνες>

Η περιβαλλοντική δράση της ομάδας θα συνεχιστεί σύντομα, αυτή τη φορά στο δασάκι στον αρχαιολογικό χώρο «Φουρνί» στις Κάτω Αρχάνες. Ελπίζουμε οι υγειονομικές συνθήκες να επιτρέψουν τη συμμετοχή και των επισκεπτών του χώρου αλλά και της νεοσυσταθείσας ομάδας των εφήβων εθελοντών μας. 

Το περιβάλλον μας χρειάζεται! Ας το βοηθήσουμε. 

Ο Εθελοντισμός είναι Στάση Ζωής!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί