Στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Ηγουμενίδης-Βαρδάκης για το μέτρο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης για την διαμαρτυρία των εργαζομένων ενάντια στο μέτρο της Κυβέρνησης για περιορισμό του αριθμού των παρευρισκομένων σε γάμους, βαπτίσεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις και σε κέντρα διασκέδασης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης άκουσε τις θέσεις και τις προτάσεις των εργαζομένων και τόνισε από την πλευρά του ότι «οι κλάδοι που δραστηριοποιούνται στους τομείς των κοινωνικών εκδηλώσεων έχουν κάθε συμφέρον να τηρούν πιστά την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η Κυβέρνηση οφείλει να τους ακούσει». Παράλληλα, προσέθεσε ότι «στα πλαίσια αυτά έχουν διατυπωθεί από τους εκπροσώπους των κλάδων που δραστηριοποιούνται στις κοινωνικές εκδηλώσεις μια σειρά από προτάσεις που είναι ρεαλιστικό να εξεταστούν και να εφαρμοστούν από την Κυβέρνηση, πχ. τήρηση προβλεπόμενων αποστάσεων σε ανοιχτούς και μεγαλύτερους χώρους με διεύρυνση του αριθμού των παρευρισκομένων. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο δείχνει πως η Κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς σχέδιο και χωρίς να υπολογίζει ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της εργασίας τους».

«Μέγιστη κοροϊδία ο περιορισμός των ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις – τις παλινωδίες της κυβέρνησης τις πληρώνουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου»

Στην ευρεία σύσκεψη, μεταξύ της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού και επαγγελματιών από όλη την Κρήτη, που πλήττονται από την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να επιβάλει  το άδικο μέτρο περιορισμού του αριθμού των παρευρισκομένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις γάμων, βαπτίσεων, κ.λπ., παρευρέθηκε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρδάκης: «Είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες που αντιδρούν για το άδικο αυτό περιοριστικό μέτρο που προβλέπει τη συμμετοχή 100 ατόμων, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε κέντρα διασκέδασης. Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης αποτελεί μέγιστη κοροϊδία και το σίγουρο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε τις παλινωδίες των αρμόδιων Υπουργείων, να τις πληρώνουν τόσο οι επαγγελματίες που προσπαθούν, χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, να επιβιώσουν, όσο και οι εργαζόμενοι που θα πληγούν άμεσα, αφού περιορισμός στους παρευρισκομένους, σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας. 

Και μην ξεχνάμε ότι αυτή η απόφαση που θα έχει επιπτώσεις και στους εργαζόμενους, αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη για επιβολή εργασιακού Μεσαίωνα, μέσα από το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί.  Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να καταλάβει, ότι με τέτοιους άστοχους περιορισμούς, όχι μόνο  δημιουργεί οικονομικά αδιέξοδα στους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό. Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της, όσον αφορά τον περιορισμό στα 100 άτομα και να καθορίσει τον αριθμό των παρευρισκομένων σε χώρους εκδηλώσεων με βάση τα τετραγωνικά του χώρου, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας, όπως ισχύει και στην εστίαση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί