Καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία στο 4ο ΓΕ.Λ Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις  10 με 14 Μαίου 2021, η τέταρτη συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Innovative Technological Tools”. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και το σχολείο που οργάνωσε τη συνάντηση είναι το Istituto Istruzione Superiore ‘E. Majorana – A. Cascino’ με έδρα την Piazza Armerina της Σικελίας. Με την καθοδήγηση μιας μικρής ομάδας καθηγητών οι μαθητές/μαθήτριες  του 4ου Γενικού Λυκείου ήρθαν σε επαφή με καθηγητές και μαθητές από Ιταλία, Ρουμανία, Λιθουανία, Τουρκία και Πορτογαλία.

Η ανακοίνωση του σχολείου:

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2020, αλλά λόγο της πανδημίας αναβλήθηκε. Για όλους εμάς ήταν μια πρόκληση η οργάνωση και διεξαγωγή αυτών των δράσεων διαδικτυακά.

Το αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανοικτή εκπαίδευση και οι καινοτόμες πρακτικές στην ψηφιακή εποχή. Ο στόχος είναι η προώθηση και ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων υψηλής ποιότητας. Η επίσκεψη στην Ιταλία είχε στόχο την επαφή των μαθητών με τα καινοτόμα δημιουργικά τεχνολογικά εργαλεία. Με την καθοδήγηση του Andrea Riccardo Virdi, ειδικού στις Learning Connections, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το machine learning. Γνώρισαν τις γενικές αρχές αλλά και την εφαρμογή του στη λύση προβλημάτων στο επιχειρηματικό πεδίο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εφαρμογές της Amazon αλλά και να κάνουν πρακτική άσκηση φτιάχνοντας ένα δικό τους chatbot. Επίσης στο πλαίσιο αυτής της δράσης προβάλλαμε τα τεχνολογικά εργαλεία και τις πρακτικές που χρησιμοποίησε το σχολείο μας στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο που λειτούργησε η εκπαίδευση την εποχή της πανδημίας στις άλλες χώρες.

Φυσικά η παρουσία του 4ου Γενικού Λυκείου στη συνάντηση αυτή είχε επίσης στόχο την επαφή με άλλους λαούς και την ανταλλαγή εμπειριών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Piazza Armerina αλλά και συνολικά τη Σικελία και μέσα από παιχνίδια ερωτήσεων εστίασαν σε θέματα ιστορίας, παραδόσεων, συνηθειών. Η παρουσίαση στιγμιότυπων από προηγούμενες δράσεις βοήθησε να θυμηθούμε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των σχολείων που έχουμε συμπράξει και να νοσταλγήσουμε την εποχή πριν τον κορονοϊό. Τέλος με τραγούδι και χορό αποχαιρετήσαμε διαδικτυακά τους φίλους μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας τον Αύγουστο στη Λιθουανία.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Τζιρίτας Εμμανουήλ

Καθηγητές: Κατσιρντάκη Κατερίνα, Θειακάκη Κάλλια, Κοκκίνη Μαριάννα, Πιτταροκοίλης Εμμανουήλ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί