Η σφαγή ενός λαού από το Ισραήλ σε live μετάδοση…- Δέκα μέλη οικογένειας Παλαιστινίων σκοτώθηκαν το πρωί

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξακολουθούν να σφυροκοπούν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου για έκτη μέρα μαίνεται η βία με τον παλαιστινιακό θύλακα να θρηνεί από την περασμένη Δευτέρα τουλάχιστον 126 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 32 παιδιά, σύμφωνα με τη Unicef.

Δέκα μέλη μιας οικογένειας Παλαιστινίων- τα 8 ήταν παιδιά- σκοτώθηκαν το πρωί σε βομβαρδισμό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στο δυτικό τμήμα της περιοχές, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία διάσωσης.

Μεταξύ των θυμάτων είναι οκτώ ανήλικα και δύο γυναίκες που έχασαν τις ζωές τους, όταν βρίσκονταν σε τριώροφη κατοικία στον καταυλισμό προσφύγων αλ Σάτι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αυτόπτης μάρτυρας, που επικαλείται το Sputnik, ανέφερε επίσης περίπου 30 τραυματίες.

«Είδα τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να μεταφέρονται στο νοσοκομείο», είπε ένας άλλος άνδρας που ζει κοντά στο στρατόπεδο. «Δεν μπορούσα να αντέξω και έτρεξα πίσω στο σπίτι μου». 

Στόχους της Χαμάς έπληξε ο στρατός 

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε στη διάρκεια της νύκτας ότι έπληξε διάφορους στόχους της Χαμάς, μεταξύ των οποίων ένα από τα στρατηγεία του Ταουφίκ Αμπού Νάιμ, διοικητή των δυνάμεων ασφαλείας του ισλαμιστικού κινήματος, καθώς και «πολλά σημεία εκτόξευσης ρουκετών» στο βόρειο και νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, αλλά και κτίρια «της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού» της Χαμάς.

AP Photo

Χωρίς καμιά ένδειξη στον ορίζοντα πως οι εχθροπραξίες θα τερματιστούν σύντομα, τα θύματα αυξάνονται και αλλού. Παλαιστίνιοι γιατροί δήλωσαν ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα σε αεροπορικές επιθέσεις σε όλη τη Γάζα. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για 11 θανάτους χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.  

Ανάμεσα στους οκτώ νεκρούς στην πλευρά του Ισραήλ είναι ένας στρατιώτης που σκοτώθηκε από αντιαρματικό πύραυλο στα σύνορα με τον θύλακα και έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Tο παλαιστινιακό υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων ανέφερε πως σε μια από τις πολλές αεροπορικές επιδρομές καταστράφηκε ένα τέμενος. Συναγωγές έχουν υποστεί επιθέσεις και έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις στους δρόμους, συχνά με την εμπλοκή ισραηλινών ακροδεξιών. Ο πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου εμφυλίου πολέμου.

AP Photo

Το Ισραήλ πλήττει υπόγειες στοές, εγκαταστάσεις εκτόξευσης ρουκετών και κατασκευής ή αποθήκευσης όπλων, προκειμένου και να σταματήσει τις επιθέσεις με ρουκέτες. 

Περισσότερες από 2.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί εναντίον του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί και ένας στρατιώτης, και να τραυματιστούν περισσότεροι από 560. Στον παλαιστινιακό θύλακα οι τραυματίες ανέρχονται συνολικά στους 950.

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με κάθε τρόπο

Στο κεντρικό και το νότιο Ισραήλ, από τις μικρές κοινότητες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας ως τη μητρόπολη Τελ Αβίβ και τη Μπερσέβα, οι πολίτες ζουν με τις σειρήνες της αεράμυνας, τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δίκτυα να διακόπτουν την κανονική ροή των προγραμμάτων τους, τις προειδοποιήσεις στα κινητά τους να σπεύσουν σε καταφύγια.

AP Photo

Παλαιστίνιοι που μένουν σε περιοχές κοντά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ εγκατέλειψαν τις οικίες τους με κάθε μέσο, με φορτηγά, με γαϊδούρια και με τα πόδια. Κάποιοι πήγαν σε σχολεία που διοικούνταν από τον ΟΗΕ στην πόλη της Γάζας, μαζί με μικρά παιδιά και κουβαλώντας είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό.

«Είχαμε τρομοκρατηθεί για τα παιδιά μας, τα οποία φώναζαν και βρίσκονταν σε σοκ» είπε μία γυναίκα, η οποία έφυγε από το σπίτι της με ακόμα 19 άτομα, ανάμεσα στα οποία 13 ανήλικα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί