«Να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη» – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Λιοντάρια

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, στα Λιοντάρια, από την «Πρωτοβουλία Ηρακλείου Αλληλεγγύης Προς Τον Παλαιστινιακό Λαό», με αφορμή τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας.

«Άλλη μία τραγική περίοδο ζούμε στην Παλαιστίνη όπου εδώ και μέρες το κράτος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει επίθεση ενάντια στους Παλαιστίνιους με τουλάχιστον 100 νεκρούς ως τώρα, πολλοί εκ τους οποίους είναι μικρά παιδιά. Αυτή τη φορά, τα αιματηρά γεγονότα διαδραματίζονται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, γύρω από το τέμενος του Αλ Ακσά.

Πλάι στους βομβαρδισμούς των ισραηλινών αεροσκαφών, έχουμε και τις βίαιες εξώσεις Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, τραμπουκισμούς από φονταμενταλιστές Εβραίους καθώς και σκληρή καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου προσπαθεί να δείξει σιδηρά πυγμή ενάντια στην Παλαιστίνη για να ξεπεράσει την αδυναμία του να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση μετά από τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Η υφαρπαγή της παλαιστινιακής γης από τους Εβραίους εποίκους με την παράλληλη προσπάθεια του Ισραήλ να γίνει η ζωή των Παλαιστινίων ένα βασανιστήριο, είναι πάγια πρακτική με αποτέλεσμα τη συνεχή διεύρυνση των γεωγραφικών ορίων του κράτους του Ισραήλ.

Η πρακτική αυτή όμως, γίνεται με τις πλάτες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ-ΕΕ-Βρετανία, αλλά και των στενών συμμάχων του Ισραήλ στην περιοχή: την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Η Νέα Δημοκρατία, όπως και ο Σύριζα πριν απ’ αυτήν, επενδύει στη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και το στηρίζει μιλώντας γενικά για «κλιμάκωση της βίας» και για «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους από τον ελληνικό λαό.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση!

Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί