Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο στο Ηράκλειο: Στη Βουλή η ανάγκη δημιουργίας του, από τον Χ. Μαμουλάκη

Την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Μέγα Εμβολιαστικού Κέντρου στο Ηράκλειο, στα πρότυπα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

«Η διαδικασία των εμβολιασμών εξελίσσεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς στην Π.Ε. Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 11 Μαΐου φέρεται να έχουν εμβολιαστεί 93.987 άτομα, 63.763 με την πρώτη δόση και 30.811 με τη δεύτερη, σε σύνολο περίπου 315.000 κατοίκων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Με τους ρυθμούς αυτούς, δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σύμφωνα με όσα κατά καιρούς έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Εν’ όψει δε και της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε και των χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου που παραμένουν ακάλυπτοι, αποτελεί άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί και στο Ηράκλειο ένα Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, έτσι ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα το πρόγραμμα των εμβολιασμών.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, οι διθυραμβικές παρουσιάσεις των κυβερνητικών σχεδίων, προέβλεπαν την ταυτόχρονη λειτουργία περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων για την ταχύτερη δυνατή κάλυψη του πληθυσμού. Αντ’ αυτού, ο αλλοπρόσαλλος σχεδιασμός δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα, αναγκάζοντας τους πολίτες ακόμα και σε αλλαγή Νομού για να εμβολιαστούν. Για παράδειγμα, όπως έχει γίνει γνωστό με σειρά δημοσιευμάτων, κάτοικοι του Ηρακλείου αναγκάζονται να μετακινηθούν στα Κ.Υ. Χάρακα, Ανωγείων, Αγίας Βαρβάρας, Τζερμιάδου κ.α., διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εμβολιαστούν.

Δεδομένου και του ότι η Π.Ε. Ηρακλείου αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό, αλλά και το ότι πολλοί από τους κατοίκους της είναι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό (κλάδοι που ήδη επαναλειτουργούν) και πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, η λειτουργία Μέγα Εμβολιαστικού Κέντρου στο Ηράκλειο, κρίνεται απολύτως αναγκαία για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Την Ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί