Κόντρα Παυλάκη – Πορτοσάλτε με αφορμή τη συνέντευξη Θεοχάρη στο BBC

Όπως είπε ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης, το 6μηνο lockdown ήταν «μούφα», ενώ επέκρινε τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι είμαστε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Οι δηλώσεις αυτές είπε, «υπερβαίνουν τη λογική, δεν είναι σοβαρά μηνύματα»

Ευθύνες στον Χάρη Θεοχάρη για την εμφάνιση φιάσκο σε εκπομπή του BBC, επέρριψε ο Άρης Πορτοσάλτε για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση του Γιώργου Παυλάκη, ερευνητή γιατρού στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: «Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε»: Πώς το BBC κατέρριψε πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης στήνοντας στον τοίχο τον Χ. Θεοχάρη

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο υπουργός Τουρισμού δεν πήγε καλά προετοιμασμένος στη συνέντευξη στην εκπομπή του BBC λέγοντας μάλιστα ότι «για να φάμε ψωμάκι πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Ο Γιώργος Παυλάκης έσπευσε να απαντήσει στον Άρη Πορτοσάλτε λέγοντάς του ότι διαφωνεί για τα περί κακής προετοιμασίας λέγοντας ότι «Ο κ. Θεοχάρης είχε ένα πολύ άχαρο ρόλο να υποστηρίξει το παράλογο».

Ο γιατρός – ερευνητής συμπλήρωσε ότι τα κρούσματα είναι ακόμα πολλά, η Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση από άλλες χώρες και δεν πρέπει όλα αυτά να τα βάζουμε κάτω από το χαλί.

Σε μια καταιγιστική συνέντευξη ο Γιώργος Παυλάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μέχρι σήμερα διαχείριση της πανδημίας αλλά και την απουσία σχεδιασμού εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

Όπως είπε, ήταν «μούφα το lockdown» ενώ επέκρινε τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι είμαστε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

Οι δηλώσεις αυτές είπε, «υπερβαίνουν τη λογική, δεν είναι σοβαρά μηνύματα». Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα επεσήμανε μετ’ επιτάσεων λέγοντας πως οι δικαιολογίες φτάνουν και ότι τα λάθη πρέπει να μας γίνουν μαθήματα.

Το κύμα της πανδημίας είπε, θα πέσει, όμως, το ερώτημα είναι εάν θα πέσει τον Ιούνιο με χίλια κρούσματα ημερησίως που θα είναι τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό.
Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι χρειάζεται έντονη ιχνηλάτηση και καραντίνα ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ετοιμάσει δομές για καραντίνα ενώ δεν έχει και επαρκείς ποσότητες μοριακών τεστ, λέγοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στα γρήγορα τεστ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί