Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στην 20χρονη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας

Σπείρες που έχουν ως ορμητήριο τα δυτικά προάστια της Αττικής έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη μητέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Θεοδόση Π. Πάνου, για το real.gr, όσο εξελίσσονται οι έρευνες οι αστυνομικοί είναι όλο και πιο πεπεισμένοι πως υπήρχε πληροφοριοδότης που γνώριζε άριστα την οικονομική δυνατότητα του ζευγαριού καθώς και το γεγονός ότι είχαν κάνει ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα για την αγορά οικοπέδου και τα συμβολαιογραφικά έξοδα.Την ίδια ώρα καταθέσεις αναμένονται να δώσουν πρόσωπα από το ευρύτερο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον καθώς επίσης και άτομα που κατά το πρόσφατο παρελθόν ανέλαβαν να κάνουν εργασίες για το ζευγάρι, όπως κηπουροί, οικιακοί βοηθοί κλ.π. Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο “πληροφοριοδότης” να έδωσε την πληροφορία χωρίς πρόθεση και εν αγνοία του, σε μια καθημερινή κουβέντα.

Παράλληλα οι αστυνομικοί δίνουν βάση σε όσα έχει καταθέσει ο σύζυγος καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αδίστακτους κουκουλοφόρους ληστές.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ οι κάμερες της Αττικής Οδού και βίντεο ύποπτου

Το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Επίσης, διεξάγεται έρευνα για το αν το συγκεκριμένο έγκλημα σχετίζεται με τις ληστείες που έχουν γίνει σε περιοχές όπως τα Γλυκά Νερά, η Παλλήνη, η Αγία Παρασκευή αλλά και στα νότια προάστια. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες ξεκινούν τα μεσάνυχτα από τα δυτικά προάστια ώστε μέσω Αττικής Οδού να φτάσουν στον στόχο τους.

Παράλληλα πιθανολογείται πως το γεγονός πως έδεσαν ασφυκτικά τον 32χρονο πιλότο τους βοήθησε ώστε να κερδίσουν χρόνο καθώς έτσι θα μπορούσαν να διαφύγουν πιο εύκολα χωρίς να τους εμποδίσει κάποιος. Άλλωστε η ληστεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 5πμ και η αστυνομία κλήθηκε μία ώρα αργότερα, στις 6πμ.

Το «τελευταίο αντίο» στην 20χρονη

Σε κλίμα οδύνης τελείται σήμερα, στην Αλόννησο, η κηδεία της 20χρονης. Συγγενείς και φίλοι ετοιμάζονται να πουν το “τελευταίο αντίο” στην άτυχη κοπέλα, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο Πατητήρι της Αλοννήσου όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 15.00.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, οι αδίστακτοι δολοφόνοι έπνιξαν με τα χέρια τους την 20χρονη, ενώ η αιτία θανάτου, όπως αυτή αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, είναι η ασφυξία, καθώς υπήρξε απόφραξη των αεροφόρων οδών. Στο στόμα της υπήρχε ένα κομμάτι ύφασμα που οι δράστες πίεσαν μέσα, ενώ ταυτόχρονα της έκλειναν με τα χέρια μύτη και στόμα.

Στο μεταξύ, παραγγελία για την εξάντληση κάθε δικονομικής δυνατότητας κατά την προανάκριση ώστε να φτάσουμε σε άμεση εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 20χρονη Καρολάιν, έστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας ζητά από τους συναδέλφους του να συμβάλλουν, “κατά το μείζον” στην προανάκριση για τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι “η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας”.

Στο έγγραφο της παραγγελίας του, υπογραμμίζει ότι «η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, που διευθύνουν την Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, ο κ. Πλιώτας, υπογραμμίζει ότι «αυτονοήτως στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί